Yerli Otomobil Fabrikası İçin Tarih Verildi

6
14577
yerli otomobil

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil üretim tesisinin yapımına 18 Temmuz‘da başlanacağını duyurdu. Twitter hesabından duyuru yapan Bakan Varank, yeni yerli otomobil kampanyasını da açıkladı.

“18 TEMMUZ GEMLİK BURSA” notunu da ekledi.

27 Aralık 2019 tarihinde Gebze Bilişim Fuar’ında ön gösterimi yapılan (TOGG) yerli otomobil tüm Dünyanın ilgisini çekmişti.

yerli otomobil-2

Çalışmalara ara vermeden devam edilen TOGG fabrikasının yapımına, 18 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle Gemlik’te yapılacağı duyuruldu.

Bakan Varank, Twitter hesabından açılış duyurusuna “18 Temmuz Gemlik Bursa 17.30″ notunu da ekledi.

Togg Tesis

Bursa Gemlik’de yapılacak olan törende, COVID-19 önlemleri kapsamında sınırlı sayıda konuk hazır bulunacak. Temelin atılmasının ardından TOGG, yerli otomobil üretimi için Gemlik’te tahsis edilen arazide inşaata başlayacak. 18 ayda tamamlanması hedeflenen fabrika 2022 yılında üretime başlayacak.

yerli-oto

TOGG Bir Kampanya Başlattı:#YenilikteBenDeVarım

Türkiye’de merakla beklenen yerli otomobil çalışmalarında, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 18 Temmuz’da yapılacak olan törene özel #YenilikteBendeVarım söylemiyle bir kampanya başlattı.

Türkiye’nin Otomobil Tarihine Adınızı Ekleyin

TOGG yaptığı açıklamada inşaa edilecek olan üretim tesisine adını yazdırıp bir tarihte yer almak isteyenler için oluşturduğu bu kampanyada sizleri “www.yeniliktebendevarim.com” adresine bekliyor.

Togg

2.el SUV ilanlarına bakmadan geçmeyin

Yerli Otomobil 2022’de Yollarda Olacak

18 ayda tamamlanması hedeflenen fabrika, 2022 yılında ilk tamamen elektrikli SUV modeli olarak yola çıkarıp sonrasında sedan araçları üretmeyi planlıyor. Şimdi ise Otomobil Distribütörleri Derneği’nin sitesinde yayınlanan teknik özellikleri ele alalım.

yerli-otomobil

  • Sıfır emisyonlu Türkiye’nin otomobili, 300+ kilometre ve 500+ kilometre menzil sağlayan iki farklı pil seçeneği sunacak.
  • Hızlı şarj ile 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 pil doluluk seviyesine ulaşabilecek.
  • Pil garanti güvencesi 8 yıl olacak.
  • 200 beygir gücüyle tek e-motor ile arkadan çekişli (RWD) veya 400 beygir gücü sunan iki e-motorlu tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sistem seçenekleriyle piyasada yer alacak.
  • 0 -100km/saat hızlanmasını 200 beygir güç sunan motor seçeneğinde 7,6 saniyede, 400 beygir güç sunan motor seçeneğinde ise sadece 4,8 saniyede ulaşacak.
  • “Seviye 2+” otonom sürüş kabiliyetine sahip olacak ve “Seviye 3 ve ötesi” otonom sürüş dönüşümüne uygun ve hazır altyapısı bulunacak.

Yerli Otomobil TOGG Çin’de de Tescillendi

Her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

6 YORUMLAR

  1. Türkiyede yapılan aracın desteklenmesi gerekir, devlet dairelerinde, mecliste makam aracı kullananlara bu araçlar satın alınmalı, hayırlı olsun demekten başka söylenecek söz yok, merakla bekliyoruz

  2. üretimini dört gözle bekliyoruz.
    satın almak için sabırsızlıkla bekliyoruz.
    allah en kısa zamanda hizmete girmesini nasip etsin. İNŞAALLAH

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here