Yerli Otomobil TOGG Gemlik Pistine Çıktı!

0
1862

Yerli otomobilin üretim aşamasında hepimiz çok heyecanlıyız ve tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. TOGG’un Gemlik Tesisi, akıllı robotlarla entegre çalışan tesisinde inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Gemlik’te ki tesiste bulunan 1,6 kilometrelik TOGG Gemlik Pisti açılmasıyla, yönetim kurulu pistteki ilk test sürüşünü yaptı. 2020’de başlayan TOGG yolculuğunu tamamlanmaya hazırlanıyor.

TOGG’un Yönetim Kurulu Pistte Test Sürüşüne  Katıldı

Togg gemlik tesisi test sürüşü

TOGG’un  “Yeniliğe Yolculuk” adımlarının sonuna yaklaşıyoruz. Son olarak 1,6 kilometrelik Gemlik tesisi pisti açıldı. TOGG Yönetim Kurulu toplantısının ardından, içlerinde Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de bulunduğu kurul, TOGG Gemlik Pisti’nde test sürüşüne katıldı.

Pistte TOGG Test Ediliyor

togg gemlik pisti

Gemlik pisti, TOGG için çok önemli. Markanın, kalite ve ürün geliştirme süreçlerinin gerçekleşeceği pistte, test sürüşleri yapılıacak. Pistte; yüksek hız pisti, bozuk yol pisti, özel manevra gibi farklı yol şartlarına göre değişen prototipler test ediliyor.

Toplantıda TOGG Hakkında Güncel Bilgiler Duyuruldu

TOGG CEO gürcan Karakaş

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş, yönetim kurulu toplantısı sırasında hepimizin beklediği güncel gelişmeleri aktardı. Karakaş, pistin 3 aylık kısa bir sürede tamamlandığını açıkladı. Ayrıca herkesin beklediği, üretim hattı ve testler ne zaman bitecek ve üretime geçecek sorularına da yanıt verdi. Karataş, üretim hattı ile ilgili geliştirme çalışmalarının Mayıs ayında tamamlamayı hedeflediklerini aktardı. Marka, kurul toplantısı sırasında 2030 hedefini de duyurmuş oldu; TOGG, tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG Gemlik Tesisi Çalışmalarında Gelişmeler

togg gemlik tesisi

Tesis hakkında güncel gelişmeler ise şu şekilde; Boya tesininin 92%’si, Montaj tesisinin 84%’ü, Gövde tesisinin %85’i tamamlandı. Ayrıca 185 robot ise parçasız provalara başladı. Ek olarak, 2023 yılında beklediğimiz C segmentindeki SUV’si artık pazara çıkmış olacak. Ardından SUV‘i, C segmenti Sedan ve Hatchback izleyecek. Daha sonraki yıllarda ise  B-SUV ve C-MPV ile 2030 yılına kadar tamamlanmasını bekliyoruz.

2022 yılının son çeyreğinde de TOGG artık seri üretime hazır olacak. İlk otomobilleri yollarda görmek için çok heyecanlıyız!

TOGG Dünyaya Tanıtılıyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here