Otonom Kamyonlar İnşaatta! | Scania AXL

8
34114
Scania AXL Otonom Kamyonları

Otonom Kamyonlar iş başına! Otonom özellikte kamyon var mı? Scania firması otonom sürüş teknolojisine sahip kamyon üretimine başladı, detaylar şöyle…

Waymo Otonom Kamyonları

Otonom Kamyonlar İnşaatta!

Scania Kamyonlarıİsveçli çekici, kamyon, otobüs markası Scania, otonom sürüş teknolojisine sahip kamyon ve iş makinesi üretimine resmen başladı. Peki, bu ne demek?

Scania AXL Neleri Getirecek?

  • İşçi hatası azalacak demek
  • Kamyon şöförü olmadan zorlu alanlarda tehlikeli işler yapılabilecek ve can kaybı ya da yaralanma olasılığı azalacak demek
  • Bir kumanda odasından tüm moloz taşıma, kazma, çekme işlemleri yapılabilecek demek.

Otonom özellikteki Scania kamyonlar hakkında haberin detayları şöyle…

İsveç’in önemli üreticilerinden biri olan Scania markasının geliştirdiği AXL adlı otonom kamyonları, kabinsiz ve otonom sürüş teknolojisine sahip. Kamyonda kameralar, radar, lidar sensörleri çalışıyor. GPS alıcıları da var. Tüm bunlar, uyumla çalışarak verilen komutları uyguluyor.

Firmadan gelen yetkili açıklamaları da şunlar; “Müşteri operasyonlarında halihazırda sürücüsüz kamyonlarımız var. Ancak şimdiye kadar, gerektiğinde müdahale edebilecek bir güvenlik sürücüsü için yer buldular. Scania AXL’in bir kabini yok ve bu da oyunu önemli ölçüde değiştiriyor ”diyor Scania Araştırma ve Geliştirme Başkanı Claes Erixon. “Otonom araçlardaki gelişme, geçtiğimiz yıllarda büyük atılımlar yaptı. Hala tüm yanıtlara sahip değiliz, ancak Scania AXL gibi konsept araçlar aracılığıyla yeni bir çığır açıyoruz ve büyük bir hızla öğrenmeye devam ediyoruz.

Ticari araç teknolojisi için devrim niteliğindeki kamyonlar tamamen dışarıdan kontrol ediliyor. Scania’nın bu kamyonları dizel veya bioyakıt kullanıyor. İlk bakışta dizel olması çevre için kötü olsa da biyoyakıt bakımından düşünüldüğünde çevreye duyarlı araçlar olacaklar. Zamanla bu otonom kamyonların elektrikli olması da gündemde.

 

2. El Satılık Kamyon İlanları 

8 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here