Ana Sayfa Danışman Otoyollardaki Hız Sınırı Değişti! “Hız Sınırları Esneyebilir.”

Otoyollardaki Hız Sınırı Değişti! “Hız Sınırları Esneyebilir.”

0
3632

Otoyollardaki Hız Sınırı Değişti!

24 haziran 2021 tarihi itibari ile otoyollardaki hız limitleri konusunda bir karar alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu ile Trafik Güvenliği İhtisas Grupları Toplantısı‘na dahil oldu.

Yapılan toplantı dahilinde konuşan Soylu;  Türkiye’de trafik kazası ve sonrasında yaşanan ölümlerin 2015 yılında 7 bin 530 iken bunun 2020 yılında 4 bin 866’ya gerilediğini bildirdi.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısının, Toplam nüfusun ve sürücü sayısının artmasına rağmen kaza ve kazaya bağlı ölümlerin düştüğünü belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel kurulu, “2011-2020 arasında trafik kazalarındaki can kaybının yüzde 50 azaltma” hedefini bildirmesinden bugüne kadar, dünya nüfusunun yüzde 12 arttığını” söyledi. Ve “Bu süreç içerisinde Türkiye’nin de nüfusu yüzde 11,9 artmıştır” dedi.

Bu artışa ülkemizde bulunan 5 milyon yabancının da dahil edilmediği de not olarak eklendi.

İçişleri Bakanı, Türkiye’de sürücü belgesi sayısının yüzde 36,4 motorlu taşıt sayısının ise, yüzde 49,6 arttığını, dile getirdi.

Bununla beraber Birleşmiş Milletler ‘in trafik kazalarını %50 azaltma hedefini başaran iki ülkeden biri olduğumuza dair de vurgu yaptı.

1 Otoyollardaki Hız Sınırı ve Yeni Kurulan Sistemler

Yeni yapılan otoyollara kurulan yeni sistemler ile, ortalama hız alışkanlığını yaygınlaştırmak istendiği belirtilirken, ölüm yaralanma ve sakat kalma oranlarının da düşürülebileceği ifade edildi.

Trafik polislerinin ve Jandarma Trafik polislerinin sadece ceza yazma görevlileri olmadığını ifade eden İçişleri Bakanı, bu kişilerin aynı zamanda eğitici ve öğretici bir misyon yüklenmeleri gerektiğinin önemli olduğunu söyledi.

Maket olarak koyulmuş olan trafik araçlarının olduğu bölgelerde trafik kazalarının %30 oranında düştüğü belirtildi.

Yeni sistemler ile, plakaya yazılan cezalardan daha çok yüz yüze yapılacak denetimlerin artırılacağını söyleyen Bakan, en çok önemsedikleri konuların başında yaya öncelikli trafik olduğunun altını çizdi.

2 Otoyollardaki Hız Sınırı “Hız Limitleri Daha Esnek Olabilir”

Acil çağrı merkezlerinin bir noktadan yönetimi konusunda altyapının tamamlandığını söyleyen Süleyman Soylu, bu konuda ödül alan yerli ve milli bir yazılım yapıldığını da belirtti.

Yol ve araç kalitesinin günden güne artması ile beraber, hız limitlerinin de bir adım esnetilebileceğini söyleyen Soylu;

Trafik kazalarının en önemli nedeni sürat ama eski Türkiye değil. Yol standartlarımız, kalite konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız da karayollarımız da çok yetkin. Bizim sürat yöntemimiz 120, ona bir yüzde 10’luk tolerans var, 132 Kilometre… Otomobiller için 20 kilometreye  kadar artırma yetkimiz var. Bu konuda hem yollara hem de standartlara göre Karayolları ile trafik bir çalışma yapıyorlar. Bir miktar artırma konusunda, yeni karayollarından başlamak sureti ile bir adım atılması üzerine bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Elbette ortalama hız da kendi açısından önemli bir anlayış oluşturmaktadır.

3 Trafikte Farkındalık ile Hepimiz Azami Özeni Göstermeliyiz

Trafik kazalarını önlemek bizim elimizde ve bu konuda ne kadar dikkatli olursak, yaşanan bu kazalar o kadar azalacaktır.

Yaya, bisiklet ve motosiklet önceliğini sağlamak ve birbirimize hoşgörü ile davranarak azami özen ile kurallara uyduğumuz sürece trafik kazaları konusunda önemli bir ilerleme kat etmek zor değil.

İçeriklerimizde bol bol yer verdiğimiz trafik güvenliği ve trafikte farkındalık konusundaki hassasiyetimize sizlerde destek olursanız, trafik hepimiz için çok daha güvenli ve keyifli bir yer haline gelecektir.

İkinci El İlanları 

Tekerinize taş değmesin.

Trafikte Farkındalık Serisi

HENÜZ YORUM YOK