Ana Sayfa Genel Porsche’nin Temiz Sentetik Yakıtı Gelecek Yıl Hazır Olacak

Porsche’nin Temiz Sentetik Yakıtı Gelecek Yıl Hazır Olacak

0
951

Porsche’nin Temiz Sentetik Yakıtı Gelecek Yıl Hazır Olacak. Porsche Taycan kadar etkileyici olsa da, yeni 911 GT3’ün yakın zamanda ortaya çıkması bize içten yanmanın daha iyi olduğunu hatırlatıyor. Bir otomotiv tutkunu olarak söylüyorum ki, motoru ya da dişlisi olmayan bir araba, uğultusu olan ve gürüldeyen bir araba kadar ilgimizi çekmez. Neyse ki, Porsche’dakiler yanmalı motoru canlı tutmakla aynı derecede ilgilenmeye devam ediyorlar. Siemens Energy ile ortaklaşa akıllı bir sentetik yakıt geliştirmek için on milyonlarca dolar harcadılar. Bunu ilk olarak geçen yılın sonlarında bildirmiştik. Ancak şimdi Porsche, dahiyane bir yeni yakıtın önümüzdeki yıl çıkaracaklarını duyurdu. Porsche’nin Temiz Sentetik Yakıtı ile içten yanmalı motorlar sevinecek.

E-yakıt, İçten Yanmalı Motorun Ömrünü Uzatabilir

Bu haftaki GT3 açıklamasından önce Autocar’a konuşan Porsche spor otomobil patronu Frank Walliser, “Güney Amerika’daki ortaklarımızla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Elbette 2022’de ilk denemeler için çok çok küçük bir hacim olacak. Bu prohe büyük yatırımlarla uzun bir yol, ancak bunun, ulaşım sektörünün karbondioksit etkisini azaltmaya yönelik küresel çabamızın önemli bir parçası olduğundan eminiz. ”

E-yakıtların endüstriyel ölçekte geliştirilmesi, Haru Oni ​​adı verilen ilk aşamasındadır ve yakıtları çevreye duyarlı temiz bir şekilde üretmenin bir parçası olarak güney Şili’nin güçlü rüzgarlarını kullanacak. Böylelikle yakıtlar sadece yanarken değil, aynı zamanda üretiminde de gerçekten temiz olacaktır.

Bu tesis 2022 yılında faaliyete geçecek ve 2024 yılına kadar 55 milyon litre sentetik yakıt üretmesi ve 2026 yılına kadar bu hacmin yaklaşık on katı üretmesi bekleniyor. Yakıtlar da sürücüler tarafından herhangi bir değişiklik gerektirmeyecek. Bunun için ince ayarlı herhangi bir modern yanmalı motorda kullanılabilirler. Ek olarak, Walliser, bazı durumlarda e-yakıtın normal petrolden daha fazla güç sağladığını ancak “daha az partikül, daha az NOx” sağladığını söylüyor. Verimliliğin üretim ve nakliyeden yanmaya kadar ana odak noktası olması sayesinde genel hedef, CO2’de yaklaşık yüzde 85 oranında azalma sağlanmasıdır.

 

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Gelecekte, içten yanmalı bir motorun harika sesine hâlâ sahip olabiliriz ve bu tutkuyu hala yaşamaya devam ederiz. Bizi hayal kırıklığına uğratma, Porsche.

İkinci El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK