Bilim kurgu değil, uçan araba.
Slovak şirket Klein Vision Ltd, AirCar adlı uçan arabasını bu yıl Çin’de sergileyecek. Her iki tarafında kanatları bulunan uçan araba, kısa sürede araç modundan uçuş moduna geçebiliyor. AirCar, hem havada hem de yerde kullanılabilen işlevsel bir prototip. Dönüşüm, bir düğmeye dokunarak tamamlanıyor.
UÇAN ARABA İÇİN ZORU BAŞARMAK
Otomobilin içindeki bilgisayar sistemleri otomatik olarak çalıştırıyor ve kanatları doğru konumda kilitleyebiliyor. Klein Vision’ın kıdemli tasarımcısı Ludovit Jedlicka, araba ve uçağın kombinasyonunun yapılmasının çok zor olduğunu söyledi. Ağırlık uçan arabalar için önemli bir sorun. “Uçan araba 800 kilogram ağırlığında. Arabalar genellikle çok ağır, uçağa dönüştürmek zordu.” dedi.
İŞLEVSELLİK
AirCar birkaç işlevsel birimden oluşuyor. Aerodinamik gövdesi, yolcular için yeterli alan sağlıyor ve aynı zamanda uçuş sırasında daha iyi kaldırma özelliklerine katkıda bulunuyor. Gelişmiş teknolojiler arasında geri çekilebilir kanatlar, katlanır kuyruk yüzeyleri ve paraşüt yerleştirme sistemi bulunmaktadır. Katlanan kuyruk yüzeyleri, tıpkı geleneksel bir uçakta olduğu gibi, uzunlamasına stabilite ve kalkış özelliklerine katkıda bulunuyor. Bununla birlikte, araba modunda, geri çekilmiş kuyruk daha kompakt bir boyutla sonuçlanıyor.
MODELLEME
AirCar, ağırlıklı olarak gelişmiş bir kompozit malzemeden yapılmış dinamik ve çekici bir formu çağrıştıran bir şekil olarak tasarlandı. Araba modunda, nesne rüzgarlık ve asansör eğimini kullanarak bastırma kuvveti üretirken, uçak modunda tüm yüzey kaldırma kuvveti oluşturur. Kaldırma gövdesi konsepti, geniş iç mekan ve çeşitli modeller için gelecekteki gelişmeleri içeriyor.
UÇAN ARABA: 1000 KM MENZİL
AirCar, bir BMW 1.6l motorla güçlendirilmiş. 140HP etkin güç çıkışına sahip, tahmini 1.000 km seyir menzili ve 18 l / saat uçuş tüketimi olan bir motora sahip.
Yıllardır gelecek tasvirlerinde düşünülen uçan arabaların gerçek olmasını sabırsızlıkla bekliyorum.