Çin menşeili Voyah son günlerde ülkemizde adından sıkça söz ettiriyor. Dongfeng gibi büyük bir otomotiv üretici bünyesinde bulunan Voyah, elektrikli araç konusunda iddialı bir marka olarak gündeme geliyor. Voyah, Free modeli ile Türkiye’deki alıcılarını bekliyor. Voyah Free fiyatı ise ülkemizde merak ediliyor. Modelin fiyatı dahil bütün detaylarına birlikte bakalım.

Voyah Free Türkiye Yollarına Hazırlanıyor

Tasarımı ve teknolojisiyle gözleri üstüne çeken Voyah Free, ülkemizde otomotiv dünyasının tecrübeli ismi olan Marcav Otomotiv A.Ş. ile çalışmaya başladı. Aynı zamanda Marcav Otomotiv, Voyah Free için ön siparişleri almaya başladı. Marka ilk aşamada sadece elektrikli Free modeli ile ülkemizde faaliyet gösterecek.

Tasarımı

voyah

Voyah Free, iddialı SUV tasarımı sayesinde Türkiye’de adından sıkça söz ettiriyor. Model, heybetli gövdesi ve göz alıcı renk seçenekleriyle alıcılarını bekliyor. Aynı zamanda aracın; 1950 mm genişliği, 4905 mm uzunluğu, 1645 mm yüksekliği ve 2960 mm dingil açıklığı bulunuyor. Tüm bunların yanında 560-1320 litre bagaj hacmi bulunan Free, geniş bir iç mekan sunuyor. Elektrikli araç olduğu için ön kaputta 72 litrelik bir alan daha bulunuyor.

Aracın dış tasarımı kadar iç yaşam alanı da ilgi çekici, ambiyans seçenekleriyle isteğe bağlı olarak kademesiz renk değiştirme sunuluyor. Aracın ayarlanabilir özellikleri arasında ultraviyole ışınlarının %99,9’unu engellemesi için ışık geçirgenlik seviyesi yer alıyor. Oldukça kaliteli malzemelere sahip modelin, kokpitte üç parça ekranı bulunuyor.

Teknik Özellikleri

voyah

Voyah, elektrikli otomobiller segmentinde premium bir üretici olarak karşımıza çıkıyor. Voyah Free modeli, teknik detayları ile güçlü bir araç olacağının haberini önceden veriyor. Aracın ön aksına bağlı 160 kW ve arka aksına bağlı 200 kW motorları sayesinde toplamda 360 kW (488 HP) gücü bulunuyor. Aynı zamanda 720 Nm tork üretebiliyor. Aracın 0’dan 100 kilometreye hızlanması 4,4 saniye olurken en yüksek hızlanması 200 km/s olarak karşımıza çıkıyor. Hızlı şarj istasyonları sayesinde ise 45 dakikada %20’den %80’e dolum sağlanıyor. Tüm bunların yanında Voyah Free modelinin Eco, Comfort, Performance, Outing, Snow ve Inliidual olmak üzere altı farklı seviyede sürüş modu bulunuyor. Voyah Free teknik özelliklerinden bazıları ise aşağıdaki gibidir:

Arka trafik uyarı sistemi Trafik sıkışıklığı asistanı (TJA)
LCC şerit merkezleme sistemi Hız sınırlayıcılı (ACC) trafik asistanı
HWA otoyol yardımı Gece görüş sistemi
ACC tam hızlı alan uyarlanabilir seyir Otomatik park asistanı
LCC şerit merkezleme sistemi 360° surround kameralar
AEB otomatik fren sistemi Kör nokta uyar sistemi
ICA akıllı seyir asistanı Önden çarpışma uyarı sistemi
AVM 360° panoramik video sistemi HI-FI ses özelliği
ISA hız sınırı tanımlama sistemi Otomatik frenlemeli sistem
LDW şeritten ayrılma uyarı sistemi Trafik sıkışıklığı asistanı (TJA)
FVSR ön otomobil çalıştırma hatırlatıcısı Şeritten ayrılma uyarısı (LDW)
LCA şerit değiştirme uyarısı Parfümlü klima özelliği
BSD kör nokta tespit sistemi Şerit merkezi asistanı trafik işareti tanıma özelliğine sahip çok fonksiyonlu dikiz aynası kamerası
Yorgun sürüş izleme ve erken uyarı Bekçi modu
RCTA geri vites uyarı sistemi DOW açık kapı uyarı sistemi

Voyah Ön Sipariş Fiyatları

voyah-free

İki farklı paket seçeneği ile satışa sunulan Voyah Free modelinin fiyatı 4.550.000 TL’den başlıyor. Standart ve High paketlerinin oldukça geniş teknolojik donanımları bulunuyor. Ayrıca Free modelinin Eylül ayı itibariyle sahiplerine ulaştırılacağı düşünülüyor.

Donanım Fiyat
Standart Paket 4.550.000 TL
High Paket 4.750.000 TL

Yapılan Açıklamalar

Son olarak Marcar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Çırak, model için açıklama yaptı. Açıklamasında ise: “Premium elektrikli otomobil üreticisi Voyah markasını, Marcar Otomotiv olarak temsil etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ön siparişe açtığımız Voyah Free modelimiz kısa sürede büyük ilgi gördü. Premium segmente Voyah Free ile yeni bir soluk getiriyoruz. Bu noktada yeni Çin markaları arasından en sürdürülebilir olması sebebiyle Voyah’ı tercih ettik. Çünkü Dongfeng’in devlete bağlı olarak uzun yıllardır otomotiv sektöründe faaliyet göstermesi, bizim karar almamızda önemli bir etken oldu” dedi.

En Çok Satan Elektrikli Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here