Ford, Puma ST’de piyasadaki en iyi yol tutuşlu kompakt SUV’yi üretti. Puma ST, kalbini paylaştığı Fiesta ST’den daha pahalı ve sürmek fiesta ST kadar heyecanlı değil. Ama eğer bu istediğiniz türden bir araba ise, türünün en iyisidir. Yeni bir Hızlı Ford’un gelişi bizi her zaman heyecanlandırır. ST bölümü dikkatini Fiesta’ya , Focus’a ya da birkaç yıl öncesine dönersek Mondeo’ya çevirse de , bu mühendislerin boş bir gün geçirmesi çok ender görünüyor. Şimdi dikkatlerini en son Puma’ya çevirdiler. Ancak kompakt bir SUV’a ilgi vermek, bunun ST bölümü için değişik bir adım olup olmadığını merak etmenize neden olucaktır.

Puma ST’nin rakipleri çok

Piyasada halihazırda birkaç rakip kompakt SUV var. Örneğin Volkswagen T-Roc R ve Audi SQ2 . Her ikisinin de Puma’dan çok daha fazla hp gücü var. Motor ve şanzıman düzeni gibi, süspansiyon sistemi de büyük ölçüde Fiesta’nın kine benzer. Böylelikle Puma her yönden sertleştirildi. 325 mm’de ön fren diskleri yüzde 17 büyüdü ve direksiyon kremayeri standart arabalara göre yüzde 25 daha hızlı. Opsiyonel bir mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel, otomobilin virajlara daha sıkı bir şekilde girmesine neden olur. Kendisini köşelerden daha agresif bir şekilde çekmesine yardımcı olmak için bir tork vektörleme sistemi ile birlikte çalışır. Süper mini ile SUV arasındaki en önemli fark, arka torsiyon çubuğu. Daha yüksek bir ağırlık merkezini telafi etmek için, Puma’nın düzenlemesi Fiesta’nınkinden yüzde 40 daha serttir.

Teknik özellikler

Kesinlikle sağlam bir başlangıç ​​noktası var. Tüm Pumalar, temellerinin çoğunu Fiesta süper mini ile paylaşıyor. En ateşli Puma, parlak Fiesta ST hot hatchback’ten büyük ölçüde benzemektedir. Başka bir deyişle, kaputun altında oturan, Fiesta ST ile aynı 197 bg ve 320 Nm tork üreten aynı 1.5 litrelik üç silindirli turboşarjlı bir motor var. O arabada olduğu gibi, ön tekerleklere altı ileri manuel şanzıman ile satılır. Bununla birlikte, güç aktarım sisteminde ince bir değişiklik var: Puma’nın egzoz notası, süper mini akrabasının egzoz sesini her zamankinden biraz daha az saksı olacak şekilde ayarlanmış. Bu, temelde daha pratik bir aile arabası olarak çalışmak üzere tasarlandığı gerçeğine bir göndermedir. Hızlı manuel şanzıman, mevcut güçten en iyi şekilde yararlanmaya yardımcı olur ve pedallar, topuktan aşağıya vites küçültmek için iyi konumlandırılmıştır. Bu yükseltilmiş fren diskleri ayak altında güven veriyor ve her şeyi kontrol altına almak için yeterli ısırmaya sahip.

Puma ST büyük bir bagaja sahip

İçeride yeterli miktarda yolcu rahatlığı varken, hortumla aşağıya inen bir ‘Mega Box’ ile tamamlanan devasa bir 456 litrelik bagajı var. ST, bazı güzel Recaro spor koltuklar, ST rozetli düz tabanlı bir direksiyon simidi, bazı yeni pedallar ve vites topuzu ekler. Akıllı telefon cihazları için kablosuz şarj, her yönden park sensörleri ve 12,3 inç dijital sürücü ekranı da standarttır.

Dışarıda, mevcut ST-Line döşemeye benzer tampon tasarımları var, ancak siyah boyanın seçici kullanımı ve ızgara için farklı ağ desenleri ST’ye daha sert bir görünüm veriyor. Ön ayırıcı, standart arabaya göre yüzde 80 daha fazla bastırma kuvveti eklerken, Ford büyük arka kanat ve difüzörün de arka tarafta olumlu bir etkiye sahip olduğunu söylüyor.

Tavana, arka spoylere, kapı aynalarına ve pencere kaplamasına zıt bir siyah kaplama uygulanırken, standart 19 inç alaşım jantlar iki farklı renkte sunulur. Tabii ki, ‘Mean Green’ boyasını gözden kaçırmak zor; böylesine korkunç bir renk geçmişte Ford ST hitleri ile tamamen uyumludur, ancak daha ince seçenekler de mevcuttur.

Kaçınılmaz olarak, fazladan bir 100kg civarında hareket etmesiyle, Puma ST’nin performansı Fiesta’nın gerisinde kalıyor. 6,7 saniyelik 0-100 km / s hız 0,2 saniyedir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here