Ana Sayfa Genel Audi Plug-in Hibrit Formülü; Verimli ve Emisyonsuz

Audi Plug-in Hibrit Formülü; Verimli ve Emisyonsuz

0
3613

Audi Plug-in Hibrit Formülü; Verimli, Günlük Sürüşe Uygun ve Emisyonsuz… Geleneksel bir içten yanmalı motor mu yoksa tamamen elektrikli bir aktarma organı mı? Modern mobilitenin bu temel sorusuna üçüncü bir yanıt daha var: PHEV, bir plug-in hibrit elektrikli araç veya kısaca: bir plug-in hibrit. Geleneksel içten yanmalı motor (IC motor) ve aracın arkasındaki lityum iyon pilden gelen enerjiyle beslenen bir elektrik motorunun bir kombinasyonu. Yerel olarak emisyonsuz sürüş ve düşük toplam tüketim sağlar. Mevcut Audi teknolojilerine ve modellerine genel bir bakış.

Hibrit Güç Aktarma Organı Terimi Ne Anlama Geliyor ve Bir Plug-in Hibrit Tam Olarak Nedir?

Geleneksel olarak, iki tahrik teknolojisi, başka bir deyişle, bir IC motoru ve bir motor ve ilgili enerji depolama sistemi, birleştirildiğinde bir güç aktarma organı hibrit sistem olarak adlandırılır. Bir IC motorunu ve bir elektrik motorunu birleştiren hibritlerin tipik bir özelliği vardır. Bu, elektrik motorunun tek, yerel olarak emisyonsuz çekiş motoru olarak kullanılabilmesidir. Ya da aynı şekilde IC motoruna ek destek kapasitesi ile yardımcı olabilmesidir. Elektrikli çekiş motoru aynı zamanda kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştür. Ardından bir lityum iyon pilde depolayarak geri kazanım için bir jeneratör görevi görür. Günümüzde, plug-in hibrit elektrikli araç (PHEV), hibrit elektrikli aracın (HEV) en yaygın kullanılan şekli olarak yerleşmiştir. Bu durumda pil, bir şarj istasyonunda veya elektrik prizinde harici olarak şarj edilebilir.

AB Elektrikli ve Plug-in Hibrit Satışı 2020’de 1 Milyonu Aştı

Plug-in Hibritler, İki Güç Aktarma Sistemi Dünyası Arasında Karmaşık Bir Dengeleme Eylemidir. Audi’nin En İyi Toplam Teknoloji Paketi Formülü Nedir?

Odak noktası üç hedef üzerine kuruludur. Bunlar, kendinden emin bir elektrikli sürüş deneyimi, kolay şarj yönetimi ve günlük sürüş için yüksek uygunluk. Bu üç faktör, Audi’deki PHEV gelişiminin hedef üçgenini oluşturur.

Elektrikli Sürüş Deneyimi

Birincisi, elektrikli sürüş deneyimi, modele bağlı olarak 105 kW’a kadar güç sağlayan güçlü bir elektrik motoruyla tanımlanır. Bu, farklı sürüş koşullarında geniş bir hız aralığında tamamen elektrikli çalışmayı sağlar. Audi’nin plug-in hibritlerinin sofistike güç aktarım yönetimi, sık ve sürekli elektrikli sürüş için temel sağlar. Akıllı aktarma organları yönetim sistemi, elektrik motoru ile IC motorunun etkileşimini kontrol eder. Aracın ne zaman tam elektrikli modda çalışacağına, enerjinin ne zaman geri kazanılacağına veya IC motoru devre dışıyken ve IC motoru ek olarak etkinleştirildiğinde arabanın ne zaman yanaşacağına karar verir. Tahrik kontrolü için çeşitli araç sensörlerinin, rota verilerinin ve rota bilgilerinin kullanılması, akıllı güç aktarma sistemi yönetimi için çok önemlidir. Büyük elektrikli sürüş segmentleri, özellikle gerçek hayattaki kullanımda ve yüksek enerji verimliliği sağlar. WLTP döngüsüne göre ölçülen Audi’nin PHEV modelleri, 59 kilometreye kadar elektrikli menzile ulaşıyor.

Kolay Şarj Yönetimi

Şarj yönetimi, Audi’nin PHEV model geliştirmesinin ikinci ayağını oluşturuyor. Audi’nin orta boy ve tam boy sınıfındaki PHEV modelleri 7,4 kW’a kadar şarj kapasitesine sahip olup, bu da hibrit modelleri yaklaşık 2,5 saatte şarj etmektedir. Bu şarj süresi, PHEV müşterilerinin tipik kullanıcı modeli için idealdir. Arabanın günde bir veya iki kez, evde veya ek olarak iş yerinde kolay ve hızlı şarj edilmesini mümkün kılar. Ancak Audi, yolda kolay şarj edilmesini de sağladı: Audi’nin tescilli Şarj Hizmeti, PHEV modellerine 25 Avrupa ülkesinde yaklaşık 137.000 şarj noktasına kart tabanlı erişim sağlar. Ev ve endüstriyel elektrik prizleri için kablolu “Kompakt” şarj sistemine ek olarak, tüm PHEV modellerinin standart ekipmanı, halka açık şarj istasyonları için Tip-2 fişli bir Mode-3 kablosu içerir.

Günlük Sürüşe Uygunluk

Günlük sürüş için yüksek uygunluk, hedef üçgendeki üçüncü köşeyi işaret ediyor. Açıkçası, bu başlangıçta ilk iki hedeften türetilmiştir. Bunlar, elektrik modunda sık çalışma ve kolay şarj yönetimidir. Audi’nin plug-in hybrid’lerinin geniş alanı, yüksek değişkenliği ve kullanılabilirliği, günlük kullanıma uygunluk için diğer önemli kriterlerdir. Audi mühendisleri, akülerin Audi’nin PHEV modellerinin bagajına yer kazandıran ve kompakt entegrasyonu için büyük çaba harcadılar. Altında bulunan piller nedeniyle bagaj tabanı klasik modellere göre biraz yükseltilmiş ancak basamak içermiyor. Bu, müşterinin bagajı yükleme kabiliyetini bozmadan düz, etkin bir şekilde kullanılabilir bir zemin sağlar. İyi kullanılabilirlik, A8 TFSI e dışında bir römork bağlantısının kullanılabilirliğini de içerir. Ayrıca çekme kapasitesi geleneksel modellerle aynıdır (Audi Q5 hariç : geleneksel 2.500 kg, PHEV 1.750 kg).

Elektrikli sürüş deneyimi, kolay şarj ve günlük kullanım için yüksek uygunluğun birleşimi, plug-in hibritleri, sürdürülebilir. Yerel olarak emisyonsuz sürüş sağlamaları nedeniyle birçok müşteri, özellikle de taşıtlar için çekici bir seçenek haline getiriyor.

Audi Plug-in Hibrit Formülü; Audi’nin Mevcut Model Yelpazesinde Hangi Plug-in Hybrid’ler Var?

Şu anda Audi’nin plug-in hybrid portföyü A6, A7, A8, Q5 ve Q7 model serilerini kapsamaktadır. A6 , A7 , Q5 ve Q7 PHEV modelleri ile müşteriler, konfor odaklı bir varyant ile daha yüksek sistem kapasitesi sunar. Ayrıca standart S line trim ve daha gergin süspansiyon ve güç aktarma sistemi kurulumuna sahip daha sportif bir konfigürasyon içeren bir versiyon arasında seçim yapabilir. A8 ile müşteriler, normal dingil mesafeli modeli değerlendirebilir. Veya L versiyonunda uzun dingil mesafeli bir performans varyantı seçebilirler.

Audi, önümüzdeki aylarda ek PHEV modellerini tanıtacak ve ardından sekiz model aralığında plug-in hibrit modeller sunacak. Yeni Audi A3, Q8 ve Audi Q3 kompakt SUV için başka plug-in hibrit modeller planlanıyor.

İkinci El Audi İlanları

HENÜZ YORUM YOK