BYD M3e hafif, ekonomik ve tasarruflu ticari minivanlar arasında yerini aldı. Çin firması olan BYD otomotiv pazarında ekonomik araçlar üretmesiyle tanınıyor ancak bunun yanında akülü bisiklet, otobüs, forklift, güneş panelleri, ve şarj edilebilir pi üretimi konusunda da etkin bir rol oynuyor.

EV araçlar hala içten yanmalı motorlu otomobil fiyatları üzerinde fiyatlandırılır. Ve şarj noktaları büyüyen bir ağ olmasına rağmen, şarj noktasına ulaşma durumu hala online arama yapmaktan geçiyor ya da önceden rezervasyon yapmamız gerekiyor.

Öte yandan, normal bir araba da yakıt ikmali basittir. En yakın benzin istasyonunu bulmak için online arama yapmak zorunda değilsiniz. Her ne kadar şarj noktaları hala bir sorun olsa da uygun fiyatlı, ekonomik ve elektrikli bir minivan üretildi; BYD M3e

Kompakt Boyutlar

BYD M3e

Yedi koltuklu MPV büyük olma eğilimindedir, ama M3e nispeten daha kompakt. Uçtan uca 4460mm ve 2725mm dingil mesafesi uzunluğu ile, M3e ortalama bir aile aracından biraz daha kısa. Ama 1875mm yüksekliği ile, bir SUV gibi uzun boylu olduğunu söylememiz gerekir.

BYD M3e herhangi bir tasarım yarışması kazanmak konusunda iddialı olmayabilir, ama onun kutu şekli amacına iyi hizmet edecek şekilde kullanışlı bir tasarım olarak aktarılmış. Aynı zamanda zararsız olması başka bir artı olarak değerlendirilebilir.

Devre kartından veya bir kutudan esinlenilen tasarım, aracın elektrikli olduğu gerçeğini vurgulamak içindir ancak genel itibariyle sevimsiz görünme durumunu ortaya çıkarıyor. Bazı tasarım çizgilerinin değişmesi aracı daha mükemmel gösterebilir.

M3e kompakt boyutuna rağmen, pillerinin ağırlığı nedeniyle şaşırtıcı derecede 1780kg ağırlığında.

BYD M3e

İç Tarafta Sadece Temel Fonksiyonlar Bulunuyor

Elektrikli arabalarda genellikle yüksek teknoloji ürünü bulunuyor. Ama M3e’de gelişmiş aletler bulamazsınız. Adil olmak gerekirse, klima çok verimli, ve radyo resepsiyonu iyi. Cihazları şarj etmek için USB bağlantı noktaları da bulunuyor.

BYD M3e

Ama hiçbir infotainment sistemi veya oynamak için diğer konsol tuşları şaşırtıcı bir şekilde araçta bulunuyor. Ayrıca park freni elektroniktir. Vites kolu ise BMW’de görülene benzer.

BYD M3e başka bir özellik ise Şoför koltuğu. Geri çekilebilir ve baldır desteği ile donatılmış olmasa da, hala nispeten rahat olduğunu söyleyebiliriz.

BYD M3e

Şoför koltuğu arasındaki boşluk üçüncü sıradaki koltuğa ulaşımı kolaylaştırıyor. Aracın diz mesafesi de kötü değil, ama koltuğun kendisi dar.  Eğer burada oturmak zorundaysanız araba da bulunan diğer kişilerinde rahat olduğundan emin olmak zorundasınız. Aksi takdirde birbirinizle dizlerinizi ve omuzlarını ovuşturarak seyahat etmek zorunda kalabilirsiniz.

BYD M3e: Süspansiyon ve Denge Dağılımı

Konfor MPV doğasında olmasını beklediğiniz bir şeydir. M3e rahat olabilir, ama sadece yolcuların tamamlayıcı etkisiyle daha da konforlu olabilir.

M3e’nin aynı motor ve süspansiyona sahip ve beygir kardeşi olan BYD T3 ticari van modeli de mevcut. BYD M3e’de arka sert gövdenin altında yaprak süspansiyonları bulunuyor. Süspansiyon olarak aralarındaki tek fark M3e’nin yük değil, insan taşımak için yapılandırılmış olmasıdır.

Burada sorun olarak değerlendirebileceğimiz bir şey var. Ağırlık olmadan, yaprak yaylar şişme eğilimindedir. Bu yüzden M3e ile dalgalı ve hız tümsekleri üzerinde atlamalı bir sürüş etkisi yaşamanız muhtemeldir.

Sadece bir veya iki yolcu taşıyorsanız, BYD M3e ile mükemmel yüzeylerde bile sıçrama eğilimi nedeniyle huzursuz hissedeceksiniz. Muhtemelen iyi sürüşü düzeltmek için dört ya da beş yolcu gerekir.

Performans ve Şarj

BYD M3e’nin elektrik motoru 94hp ve 180Nm üretir. Güç iletimi lineer ve motor istekli, ama aracın ağırlığı nedeniyle, elektrikli otomobiller ile ilişkili ivme nedeniyle bu ani patlamaları hissetmeyebilirsiniz.

BYD M3e’nin 0-100km/s hıza ulaşması 17 saniyedir. Dürüst olmak gerekirse, koşarak bu aracı geçmek zor ama imkansız değil. Eğer hız sizin için o kadar da önemli değilse MPV için standartlara yakın olan bu hızlanma ile yolunuza devam edebilirsiniz.

BYD M3e kesinlikle diğer minivanların dürüş dinamiklerine benzer hissettiriyor. Yüksek oturma konumu ve neredeyse yatay direksiyon ile minivan sürüş etkisini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Araçta ileri ve yanal görünürlük iyi, ama arkaya görünürlük konusunda iyileştirme kullanabilirsiniz. Ters kameranın olmaması, yalnızca ses sensörlerine güvenmeniz anlamına geliyor. Bu da park sırasında sizi daha dikkatli olmaya itiyor.

Pil kapasitesi 50.3kWh olan minivan 300km maksimum menzil gösteriyor. M3e bu hesaplamaya göre 100km başına 14.7kWh tüketim sağlıyor.

BYD M3e Kimler Satın Almalı?

Eğer büyük bir aileniz varsa ve düşük araba maliyetleri istiyorsanız ayrıca sağlam bir platform ile üretilen bir araç arıyorsanız, M3e aradığınız MPV olabilir.

Elbette, dezavantajları da var. İkamet yerde veya ofisinize yakın şarj noktası yoksa, şarj ücretlerinizi planlamanız gerekebilir.

Şarj maliyetleri güç kaynağına bağlı olarak değişir, ama genel olarak benzin pompalamak yerine şarj ile çalışan elektrikli bir otomobil daha az maliyetlidir.

Buna ek olarak, bir elektrikli otomobilin bakım maliyetleri de içten yanmalı bir motora sahip otomobilden daha düşüktür. Bu tip araçlarda sıvı veya herhangi bir motor bileşeni ile etkileşim halinde olmayacağınız için tamirhane gibi yerlerde daha az bulunur veya hiç bulunmazsınız.

BYD M3e (A)
MOTOR AC
Maksimum Güç: 94hp (70kW)
Maksimum Tork 180Nm Akü Kapasitesi: 50.3kWh
Şanzıman: Tek hızlı otomatik vites
Hızlanma: 0-100km/s – 16.75 saniye
Maksimum Hız: 100km/h
Pil Tüketimi: 14.7kWh/100km

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here