Ana Sayfa İnceleme Chrysler Crossfire Cabrio Sürüş Deneyimi

Chrysler Crossfire Cabrio Sürüş Deneyimi

0
1757

2001 yılında konsept formda karşımıza çıkan Chrysler Crossfire, bir yıl ardından üretim bandına girdi. Modelin üstsüz versiyonuysa geçtiğimiz yıl vizyona çıkmıştı. Bir önceki nesil Mercedes SLK’nın platformu üzerine inşa edilen otomobil Almanya’daki Karmann tesislerinde üretiliyor. Crossfire Roadster Türkiye’de 3.2 litrelik V6 motor ünitesiyle pazar payı arıyor. Otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu otomobil tek donanım listesine sahip.

Konfor, İşlevsellik ve donanım

  • İç mekanda kullanılan parçaların kalitesi yüksek.
  •  Orta konsolda toplanan kumandalar coupe versiyonla aynı. Ayrıca bu kısmın metalik görünümlü plastikle kaplanması sportif hissi yükseltiyor.
  • Bez tavanı açan buton el freninin yanında konumlandırılmış. Kapılardaki file şeklindeki cepler kullanışlı.
  •  Müzik sisteminin butonları ufak tasarlanmış. Direksiyon üzerinden kontrol edilememesi güvenlik açısından eksiklik.

Chrysler Crossfire Cabrio Sürüş Deneyimi

Crossfire Roadster eski nesil bir platform üzerine inşa edilmesine rağmen modern ve çekici hatlarıyla ön plana çıkıyor. Uzun motor kaputu ve kısa arka kuyruk sportif hissi artırmış. Sıra dışı tasarım meraklı gözleri üzerine çekiyor. Gövde ölçüleri coupe modelle aynı. Sadece kumaş tavan nedeniyle yükseklik 10 mm artmış.
Crossfire Roadster’ın içine oturduğumuz anda dikkatimizi geniş koltuklar çekti. Bu tip otomobillerde genellikle dar yapılı sportif koltuklar kullanılır. Yeterli yanal desteği sunan bu koltuklar konforu artırmış.
Oturma pozisyonuna rağmen önde önemli bir görüş problemi bulunmuyor. Üstü kapalı konumda arka bölümü kontrol etmekse neredeyse imkansız. Çapraz görüş sorunu park manevralarında daha fazla hissediliyor.
Otomobil direksiyon simidi bir hayli büyük. Tavanın tam otomatik olmaması, manuel kilidin kullanım zorlukları gözümüze çarpan ergonomi problemleri. Otomobilin tavanını açıp kapamaksa 22 saniye sürüyor. Tavan kapalıyken 190 litre olan bagaj hacmi tavan açılınca 105 litreye düşüyor.

Test otomobilimizde Mercedes’in geliştirdiği silindir başına üç supaplı bir motor görev yapıyordu. Eski nesil SLK, CLK ve E Serisi’nden tanıdığımız bu motor Chrysler mühendisleri tarafından akustik yönden gelişime tabi tutulmuş. Bu operasyon sayesinde klasik bir Amerikan V6 motorunun sesi eşliğinde yol almak mümkün.
3.2 litrelik motor 5700 d/d’de 215 HP güç, 300 d/d’de 310 Nm tork üretiyor. Motorla uyumlu çalışan otomatik şanzıman alt devirlerden itibaren sürücüsünü koltuğa yapıştırmayı biliyor. Yaptığımız testte 0’dan 100 km/s hıza 7.9 saniyede ulaştık. Arkadan itişli Crossfire Roadster’ın kullanımı hayli keyifli. ESP yol tutuş konusunda önemli bir rol üstleniyor. Özellikle ıslak zeminlerde ESP sistemini kapatmak büyük tehlikelere yol açabilir. Bunun yanı sıra ESP’nin tepkileri kararında ve sportif kullanıma olanak tanıyor.
Crossfire Roadster sunduğu performansın karşılığını akaryakıt istasyonunda alıyor. Testimiz süresince 100 km’de 12 litre kurşunsuz benzin tüketen otomobil 60 litrelik deposuyla 500 km’lik menzile sahip. 100 km/s hızla giderken yapılan ani frende 37 metrede duran otomobilin fren sistemiyse güven veriyor.

2.El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK