Ana Sayfa Testler Alfa Romeo 147 1.6 Districtive, İtalyan Arabası

Alfa Romeo 147 1.6 Districtive, İtalyan Arabası

1
4953

Çekik gözlü İtalyan: Alfa Romeo 147

Tanıtımı 2000 yılında gerçekleştirilen Alfa Romeo 147 model, şirketi kompakt sınıfta temsil ediyor. 145 ve 146 modellerinin yerini alan otomobil 2001 yılında Avrupa’da ‘Yılın Otomobili’ ödülünü kazanmıştı. Geçtiğimiz yılın sonunda düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda makyajlı görünümüyle karşımıza çıkan Alfa 147’nin ithalatı geçtiğimiz aylarda başladı. 3 ve 5 kapılı karoser seçenekleri mevcut olan otomobil Türkiye’de 1.6 litre 120 HP, 2.0 litre 150 HP benzinli motorlarla satılıyor. Selespeed ismi verilen elektro-hidrolik otomatik şanzıman seçeneği sadece 2.0 litrelik versiyonda tercih edilebiliyor.

Güvenlik

2001 yılında Euro-NCAP tarafından test edilen Alfa 147 üç yıldızlık performans gösterdi. Önden çarpışma testlerinde kötü bir performans çizen 147, ciddi yaralanmalara yol açabileceği uyarısıyla yüksek oranda puan kaybetti. Ayrıca otomobilin yaşam hücresi olarak tabir edilen kabinin cam direkleri içeri göçtü ve büyük zarar gördü. Güvenlik donanımları sürücüyü koruyamazken, sürücünün başı hava yastıklarına rağmen ön konsola çarptı. Alfa147, yandan çarpışma testlerinde başarılı olurken, bu bölümde maksimum puanı elde etti.

Konfor, İşlevsellik ve donanım

‘ Otomobilin iç mekan kalitesinde makyajla birlikte herhangi bir değişim olmamış. Bazı noktalardaysa işçilik problemlerine rastlanıyor.
‘ Önde yeterli genişlik sunulmasına karşın arka kısım dar. Koltukların yanal destekleriyse çok başarılı.

‘ Gösterge tablosu kompakt sınıfın en sportif tasarımına sahip. Makyajla birlikte önceden üç parçalı olan siperlik tek parçaya düşürülmüş.
‘ Müzik sisteminin üzerindeki butonlar küçük tasarlanmış. Ancak direksiyon üzerindeki kontroller bu handikabı ortadan kaldırıyor.

Sürüş İzlenimi

Alfa 147’ye yönelik makyaj operasyonu ön bölümde yoğunlaşmış. Yumuşak bakışlı görünüm daha hırçın hale getirilmiş. Bu izlenimi yaratan kuşkusuz yeni tip üç lensli far grubu… Farlar yenilenirken motor kaputu ve tamponlarda da değişime gidilmiş. Otomobilin yan bölümünde farklılık bulunmazken, arkada bagaj kapağının altına krom bir çıta eklenmiş. Ayrıca stop grubunun boyutları da artırılmış.

Otomobilin iç mekanında kullanılan malzemeler daha parlak yapılı versiyonlarla değiştirilmiş. Buna rağmen rakiplerine göre daha karamsar bir iç mekan sizleri bekliyor. Orta konsol ve vites konsolunun etrafında kullanılan metalik kaplamalar yeterli sportiflik hissini yaratıyor. Otomobilin önde görüş problemi bulunmuyor. Arka sütunun kalın tasarlanmasıysa geri çapraz görüşü engelliyor. 292 litrelik bagaj hacmi kompakt sınıf için küçük kalıyor. Ancak arka koltukları yatırarak bu hacmi artırmak mümkün.

Motor kaputunun da hiçbir yenilik bulunmuyor. Etkileyici bir sesle devir yapan 1.6 litrelik motor, 6200 d/d’de 120 HP güç, 4200 d/d’deyse146 Nm tork üretiyor. Bu ünite alt devirlerde cansız kalsa da genel anlamda performansıyla beğenimizi kazandı. Yaptığımız testlerde0’dan 100 km/s hıza 10.5 saniyede ulaştık. Sesiyle devirli kullanımı tetikleyen motor bunun karşılığını akaryakıt istasyonunda alıyor. Test süresince elde ettiğimiz 9 litrelik tüketim miktarı hacmine göre yüksek. 60 litrelik deposuyla otomobilin menzili 666 km.

Alfa 147’de konfor ve spor süspansiyonlar isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Test otomobilimizdeki konfor süspansiyonlarının darbe emiş performansı yeterliydi. Yol tutuş konusunda da problemsiz olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Otomobilin ABS destekli frenleri başarılı bir performans gösterdi. Yaptığımız testte 100 km/s hızdan durma konumuna 39 metrede geldik.

Genel Değerlendirme
İşçilik 7 Gelişim var ancak hala kusurlar bulunuyor
Görüş 7 Yan aynalar küçük
Performans 9 Motor sesi sürüş keyfini artırıyor
Tüketim 6 Sınıfına göre yüksek
Konfor 8 Yeterli düzeyde
Frenler 7 Duruş mesafesi sınırda
Yalıtım 7 Yüksek hızlarda rüzgar sesi duyuluyor
Donanım 7 Eksikleri var
Fiyat 8 Oldukça rekabetçi
37.242 YTL
Sonuç Alfa 147 etkileyici tasarımıyla rakiplerinin bir adım ilerisinde. Motor sesi, egzoz homurtusu sürüş keyfini artırıyor. Ancak yakıt tüketimi bir hayli yüksek. Bunun yanı sıra iç mekanı rakiplerinden küçük. Etiket değeri göz önünde bulundurularak tercih edilebilir.
İkinci El Alfa Romeo’nun Türkiye’de uzun yıllar doğru distribütörü bulamaması nedeniyle ikinci eli beklentilerin altında. 147 bu genel trendi kırabilecek kadar güçlü donanımlara sahip.

TuluDARICAN 13/08/2005

 

Alfa Romeo 147: Test ve Teknik Verileri

STANDART DONANIM
ABS,EBD, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, çekiş kontrol sistemi, MSR, konfor paketi, radyo-CD çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, follow-me-home, elektrikli camlar, çift bölgeli otomatik klima, yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon, yol bilgisayarı, hız sabitleme sistemi, kol dayama, alüminyum kapı kolları.
FABRİKA VERİLERİ TEST VERİLERİ
Motor: Önde enlemesine yerleştirilmiş dört silindirli motor Hızlanma
Motor Hacmi: 1598 cc 0-50 km/s : 3.2 sn
0-100 km/s : 10.5 sn
Motor Gücü: 6200 d/d’de 120 HP 0-130 km/s : 16 sn
Hız
Max. Tork: 4200 d/d’de 146 Nm Max. hız : 190 km/s
Frenler: önde disk arkada disk
Bagaj: 292/1042 lt İç gürültü
Boyutlar: 4223/1729/1442 mm Rölanti 44 dB(A)
Ağırlık: 1220 kg 100 km/s : 69 dB(A)
Lastikler: 195/60 VR15 100 – 0 km/s 39 m
Test tüketimi: 9 lt/100 km
Depo kapasitesi: 60 lt
Menzil: 666 km

Alfa Romeo 147: Detaylar

Çekik gözlü İtalyan: Alfa Romeo 147

Tanıtımı 2000 yılında gerçekleştirilen Alfa Romeo 147 model, şirketi kompakt sınıfta temsil ediyor. 145 ve 146 modellerinin yerini alan otomobil 2001 yılında Avrupa’da ‘Yılın Otomobili’ ödülünü kazanmıştı. Geçtiğimiz yılın sonunda düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda makyajlı görünümüyle karşımıza çıkan Alfa 147’nin ithalatı geçtiğimiz aylarda başladı.

3 ve 5 kapılı karoser seçenekleri mevcut olan otomobil Türkiye’de 1.6 litre 120 HP, 2.0 litre 150 HP benzinli motorlarla satılıyor. Selespeed ismi verilen elektro-hidrolik otomatik şanzıman seçeneği sadece 2.0 litrelik versiyonda tercih edilebiliyor.

Güvenlik

2001 yılında Euro-NCAP tarafından test edilen Alfa 147 üç yıldızlık performans gösterdi. Önden çarpışma testlerinde kötü bir performans çizen 147, ciddi yaralanmalara yol açabileceği uyarısıyla yüksek oranda puan kaybetti. Ayrıca otomobilin yaşam hücresi olarak tabir edilen kabinin cam direkleri içeri göçtü ve büyük zarar gördü. Güvenlik donanımları sürücüyü koruyamazken, sürücünün başı hava yastıklarına rağmen ön konsola çarptı. Alfa 147, yandan çarpışma testlerinde başarılı olurken, bu bölümde maksimum puanı elde etti.

Konfor, İşlevsellik ve Donanım

Otomobilin iç mekan kalitesinde makyajla birlikte herhangi bir değişim olmamış. Bazı noktalardaysa işçilik problemlerine rastlanıyor. Önde yeterli genişlik sunulmasına karşın arka kısım dar. Koltukların yanal destekleriyse çok başarılı. Gösterge tablosu kompakt sınıfın en sportif tasarımına sahip. Makyajla birlikte önceden üç parçalı olan siperlik tek parçaya düşürülmüş. Müzik sisteminin üzerindeki butonlar küçük tasarlanmış. Ancak direksiyon üzerindeki kontroller bu handikabı ortadan kaldırıyor.

Sürüş İzlenimi

Alfa 147’ye yönelik makyaj operasyonu ön bölümde yoğunlaşmış. Yumuşak bakışlı görünüm daha hırçın hale getirilmiş. Bu izlenimi yaratan kuşkusuz yeni tip üç lensli far grubu… Farlar yenilenirken motor kaputu ve tamponlarda da değişime gidilmiş. Otomobilin yan bölümünde farklılık bulunmazken, arkada bagaj kapağının altına krom bir çıta eklenmiş. Ayrıca stop grubunun boyutları da artırılmış. Otomobilin iç mekanında kullanılan malzemeler daha parlak yapılı versiyonlarla değiştirilmiş. Buna rağmen rakiplerine göre daha karamsar bir iç mekan sizleri bekliyor.

Orta konsol ve vites konsolunun etrafında kullanılan metalik kaplamalar yeterli sportiflik hissini yaratıyor. Otomobilin önde görüş problemi bulunmuyor. Arka sütunun kalın tasarlanmasıysa geri çapraz görüşü engelliyor. 292 litrelik bagaj hacmi kompakt sınıf için küçük kalıyor. Ancak arka koltukları yatırarak bu hacmi artırmak mümkün. Motor kaputunun da hiçbir yenilik bulunmuyor. Etkileyici bir sesle devir yapan1.6 litrelik motor, 6200 d/d’de 120 HP güç, 4200 d/d’deyse146 Nm tork üretiyor. Bu ünite alt devirlerde cansız kalsa da genel anlamda performansıyla beğenimizi kazandı.

Yaptığımız testlerde 0’dan 100 km/s hıza 10.5 saniyede ulaştık. Sesiyle devirli kullanımı tetikleyen motor bunun karşılığını akar yakıt istasyonunda alıyor. Test süresince elde ettiğimiz 9 litrelik tüketim miktarı hacmine göre yüksek. 60 litrelik deposuyla otomobilin menzili 666 km. Alfa 147’de konfor ve spor süspansiyonlar isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Test otomobilimizdeki konfor süspansiyonlarının darbe emiş performansı yeterliydi. Yol tutuş konusunda da problemsiz olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Otomobilin ABS destekli frenleri başarılı bir performans gösterdi. Yaptığımız testte 100 km/s hızdan durma konumuna 39 metrede geldik.

İkinci el Alfa Romeo ilanları

1 YORUM

  1. Cenk Burak
    Süper bir araba ama kıymeti bilinmiyor pek aslında genel olarak alfa markasının kıymeti bilinmiyor ama harika tasarımlarla kaliteli araçlar üreten bir şirket...