Ana Sayfa İnceleme 2016 Ford Mondeo 2.0 TDCİ Detaylı İnceleme

2016 Ford Mondeo 2.0 TDCİ Detaylı İnceleme

0
13505

Ford Mondeo 2016 Tasarım

Ford Mondeo her nesliyle karizmatik ve güçlü görünen bir otomobil olmuştur. Güncel nesilde de bu özellik aynen korunmuş. Araca hangi açıdan bakarsanız bakın deyim yerindeyse “oturaklı” bir otomobil ile karşılaşıyorsunuz. 2016 Ford Mondeo ön tasarımındaki devasa havalandırma ızgarası dikkat çekiyor. Mustang modelini andıran bu detay onun gücü hakkında da ipucu veriyor. Profilden ise büyük çamurlular ve çamurluktan başlayıp arkaya uzanan kat izi ile birlikte önle uyumlu tasarlanmış şişkin arka çamurluklar bu güçlü görünümü pekiştiren detaylar olarak karşımıza çıkıyor. Aracın arka tasarımında ise öne kıyasla daha sade çizgilere yer verilmiş. Büyük yapılı stop grubu ve kendinden spoylere sahipmiş gibi duran bagaj kapağı dışında arkada dikkat çeken bir detay bulmak zor. Bu sınıftaki otomobillerde tasarım satın almada çok etkili. Eğer fazla sportif olursa o zaman model herkes tarafından kabul görmüyor. Çok sönük bir tasarım da aynı şekilde tüketicilerden veto yiyebiliyor. Ancak Mondeo’nun tasarımında abartıya kaçılmadan güç ve prestij harmanlandığı için model bu kadar dikkat çekici olmayı başarıyor.

İkinci el Mondeo almak hala çok cazip olsa da yeni Mondeo’nun vereceği keyfi yaşamak da fazlasıyla etkileyici. Hayalinizde bir Ford Mondeo sahibi olmak varsa arabam.com ilanlarını takip etmeye başlayabilirsiniz.

Ford Mondeo 2016 İç Mekan

D segmentinde yer alan Mondeo iç mekan tasarımı da oldukça keyifli. Araç, 4871 mm’lik toplam uzunluğa ve 2850 mm’lik dingil mesafesine sahip. Bu değerler bile aracın hiç de küçük olmadığını kanıtlıyor. Evet Mondeo gerçekten iri bir otomobil ama bu sayede de iç mekanında çok konforlu. Aracın gerek ön gerekse arkadaki yaşam alanı bir üst sınıf araçlarla yarışır nitelikte. Özellikle arka koltuktaki diz mesafesi çok başarılı. Bu kadar geniş yaşam alanında hoşunuza gitmeyecek tek detay deri kaplı koltukların tasarımları olabilir. Kumaş modellerini de test etmiş birisi olarak deri döşeme fazla sportif olduğu için ister istemez konfordan ödün verilmesine neden oluyor. Sürücü odaklı bir yaşam alanına sahip olan Mondeo’da kullanılan malzeme kalitesi bir hayli yüksek. Yer yer sert plastik kullanılmış olmasına rağmen genel olarak iç mekanda kalite anlamında bir olumsuzluğa rastlamak zor. Montaj hatalarının da minimumda olduğu orta konsolda merkezde konumlandırılan dokunmatik ekran ve onun altındaki düğmelerle sürücü her türlü kumandaya kolayca ulaşabiliyor.

Motor

Yeni Mondeo’nun motoru nasıl sorusunun yanıtı da tasarım dateylarının çekiciliğini tamamlıyor. Mondeo’nun kullanım keyfinin anahtarı 2.0 litrelik dizel motoru. 4 silindirli turbo destekli motor araca 180 HP güç ve 400 Nm tork sağlıyor. Alt devirlerden itibaren güç üretme konusunda sıkıntı yaşamayan motor sayesinde 1.6 tonluk Mondeo hızlanma konusunda eksiklik hissettirmiyor. Buna bir de oranları çok iyi ayarlanmış Powershift vites kutusu eklenince Mondeo ile hem şehir içi hem de şehir dışı yollarda ilerlemek büyük keyif veriyor. Dizel motor 2.0 litrelik bloğuna rağmen 100 km’de fabrika verisi ortalama 4.8 lt yakıta ihtiyaç duyuyor. İstanbul trafiğinde bu rakam 6.5 lt dolayında seyrediyor. Eğer bu motor seçeneği emisyona vergilendirme sistemi kullanılıyor olsa çok daha uygun fiyatla sahip olunabilecek durumda. Güç ve tork verileri ile göz dolduran ünite maalesef hacme göre vergilendirmemin kurbanı oluyor.

Güvenlik

Eski nesliyle 2007 yılında EuroNCAP çarpışma testine katılan Ford Mondeo o gün testi 5 yıldız ile noktalamayı başardı. 2014 yılında ise güncel modelin SW karoseri ile teste tabii tutulan otomobil günü yine 5 yıldızla sonlandırarak güvenlikteki başarısını ortaya koydu. Yetişkin güvenliğinden %86, çocuk güvenliğinden ise %82 puan almaya hak kazanan model, yaya güvenliği konusunda ise %66 koruma sağladı. Modelin sahip olduğu elektronik yardımcılar ise ona bu disiplinde % 66’lık puan getirdi. Mondeo’nun standart donanımında ön-yan-perde havayastıkları ile birlikte sürücü diz havayastığı, ABS, acil durum fren desteği, ESP standart olarak sunulurken, versiyona ve donanım paketine bağlı olarak havayastıklı arka emniyet kemerleri, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı, şeritte kalma yardımcısı, sürücü dikkat takip sistemi, geri görüş kamerası alınabiliyor.

Ford Mondeo 2016 Konfor & Yol Tutuş

Bu sınıfta yer alan otomobiller için konfor çok önemlidir. Gerek önde gerekse arkada oturanların konforu ne kadar yüksek modelin satış başarısı da o kadar yüksek oluyor. Mondeo bu konuda büyük bir avantaja sahip. Aracın geniş iç mekanıyla birlikte konfor ayarlı süspansiyon sistemi sayesinde yolculuklar keyfe dönüşüyor. Direkt direksiyon sistemine ve ele oturan direksiyon simidine sahip olan Mondeo bu sayede izinden de çıkmayan bir model. Neredeyse tüm Ford modellerinde olduğu gibi yola çok iyi tutunan Mondeo, hem virajlarda izine sadık kalıyor hem de iç mekana süspansiyon vuruntusu yansıtmıyor. Araçta donanıma göre farklı jant-lastik seçenekleri olsa da bize göre en ideal kombinasyon 225/45 R17 ölçüsü olacaktır. Bu büyüklük hem darbeleri emiş konusunda sıkıntı yaşatmıyor hem de gerektiğinde yola çok iyi tutunuyor. Büyük gövdesine rağmen virajlarda salınımı az olan Mondeo rüzgarlardan da pek etkilenmiyor. Yere yakın gövde ve başarılı sürtünme katsayısı bu konuda ona başarı getiriyor. Aracın iç mekanındaki gürültü seviyesi ise çok başarılı. Dizel motor ilk çalıştırmalarda biraz gürültülü olsa da bu ses iç mekana yansımıyor.

Teknik Özellik

Motor : 2.0
Motor Hacmi : 1997 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 180 HP  3500 d/d
Maksimum Tork : 400 Nm 2000 d/d 
Performans
0-100 km/s Hızlanma

8.4 sn

 

Maksimum Hız : 223 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : Disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 5.3 km 
Şehir Dışı : 4.4 km 
Karma 4.8 km
Test :6.5 lt/ 100 km
CO2 Emisyonu 125 g/km
Boyutlar
Uzunluk : 4871 mm
Genişlik 1852 mm
Yükseklik 1482 mm
Dingil Mesafesi : 2850 lt
Bagaj Hacmi : 429 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 45 lt
Boş Ağırlık : 62.5 kg
Lastik Boyutu 225/45 R17

HENÜZ YORUM YOK