Ana Sayfa Testler Opel Astra 2016 Sürüş Deneyimi

Opel Astra 2016 Sürüş Deneyimi

4
11837

Opel Astra 2016

Aslında Opel tasarımlarında çok tutucu bir marka değil. Fakat içinde bulunduğu mali durum sebebiyle Corsa modelinden bu yana araçlarını yenilerken çok farklı çizgilere sahip bir otomobil ortaya çıkarmakla vakit ve para harcamıyor. Opel Astra 2016  da bir önceki nesline çok benziyor. Farklılıklar detaylarda ortaya çıkıyor. Ön bölümde farların dış tasarımı birebir aynı. Ancak iç hatlarında ciddi yenilikler bulunuyor. Özellikle Excellence donanımla birlikte standart sunulan LED Martix farlar ve LED gündüz aydınlatmaları dikkat çekiyor. LED Matrix farlar önde giden aracın varlığına ve yokluğu göre aydınlatmaların yönünü, yüksekliğini ayarlıyor. Otomatik uzun far asistanının bir sonraki adımı olan sistem sayesinde ne görüş kaybı yaşıyorsunuz ne de karşıdan gelenleri rahatsız ediyorsunuz.

Radyatör ızgarası da yenilenirken eskiden tek ütü izi olan motor kaputu bu kez çift çizgi ile karşımıza çıkıyor. Yan tasarımda da eskinin genel hatları korunmuş. Omuz çizgisi daha kabarık hale getirilmiş. Tasarımdaki en büyük farklılaşma arka kısımda gerçekleşmiş. Yeni stoplar şık görünürken, bagaj kapağının düz yapısı gözlerden kaçmıyor. Yeni Astra, eski modele göre bir miktar küçülmüş.

Opel Astra 2016 İç Mekan

Aracın içi markanın yeni tasarım anlayışıyla şekillenmiş. Malzeme kalitesi bir önceki nesille aynı. Öncelikle bizi yepyeni bir direksiyon simidi karşılıyor. Ele iyi oturan direksiyonun üzerindeki butonlar Insignia’dan alınmış. Gösterge tablosunda devir ve hız göstergeleri yine dairesel formda. Ancak yakıt ve hararet göstergesi eski modelle aynı olsa da yapısı değişmiş. Tam ortaya ise 4.2 inçlik renkli bir sürücü bilgi ekranı gelmiş. Bu ekranın sadece Intellilink Navi900 modeli satın alınan araçlarda sunulduğunu da belirtmeliyiz. Orta konsolun en üstünde dokunmatik Intellilink Navi900 ekranı ter alıyor. 8 inçlik bu ekranın kullanımı pratik ve dokunma hassasiyeti başarılı. Fakat yetenekleri bizi şaşırtacak düzeyde değil. Bu kısmın altında ise havalandırma kumandaları bulunuyor. Isı ayarlama kumandalarının merkezinde ayarlanan ısı dijital olarak görülebiliyor. Bir önceki nesilde iç mekanda kısıtlı alan sunan Astra, bu nesilde kolçak önünde bardaklık ve direksiyonun solundaki kapaklı göz ile beklentileri karşılıyor. Yine de CD değiştirici eklenen torpido gözü ufak kalıyor.

Opel Astra, GM’in yeni geliştirdiği D2XX platformu üzerinde yükseliyor. Aracın aks aralığı azalsa da iç mekan genişliği belirgin şekilde yükselmiş. Eskiden arka sırada diz mesafesi konusunda eleştirilen araç neredeyse sedan modeller kadar iddialı bir diz mesafesi sunar olmuş. Tavan kısmında da yapılan küçük bir kaplama ayarı ile baş mesafesi sorunu da giderilmiş. Opel Astra 360 litre bagaj hacmi sunuyor. Bu hacim en büyük rakibi VW Golf’ten küçük.

1.6 CDTi Motorun Sundukları

Test ettiğimiz Astra modelinde markanın yeni 1.6 litrelik dizel motoru görev yapıyordu. Turbo destekli motor 3500 devirde 136 hp güç, 2000 devriden itibarense 320 Nm tork üretiyor. Motorun gücü 6 kademeli klasik bir otomatik şanzıman ile ön tekerleklere iletiliyor. Maksimum tork devrinin 2000’de başlaması alt devirlerde bir cansızlık yaşanmasına yol açıyor. Ancak bu kısa sürüyor ve akabinde araç istikrarlı bir biçimde hızlanıyor. Opel Astra 1.6 dizel otomatik 0’dan 100 km/s hıza fabrika verilerine göre 9.7 saniyede ulaşıyor. Otomatik şanzımana karşın Opel Astra ekonomik bir karakter çiziyor. Performanslı kullanımla birlikte tüketim ortalaması 7 litre dolaylarına ulaşsa da sakin kalındığında şehir içinde 5.5 litre ortalama ile gezmek mümkün. Bizim test ortalamamız 6.3 litre olarak gerçekleşti.

Konfor & Yol Tutuş

Opel Astra sert bir süspansiyona sahip. Bu sebeple kısa ve sert darbeler iç mekana yansıyor. Diğer durumlardaysa yeterli konforu sunuyor. Kompakt segmentte yıllardır en iyi yol tutan araç olarak Ford Focus’a bilirdik. Ancak yeni Astra bu alanda Focus ile başa baş olduğunu gösterdi. Direksiyon hassasiyeti hem başarılı hem de direksiyonun tepkileri çok net. Astra ile virajlarda yoldan çıkmak için çok çaba sarf etmek gerekli. Sadece kaygan zeminlerde hafif bir önden kayma yaşanabiliyor. Bu da ESP ile kontrol ediliyor.

Teknik Özellik

Motor: 1.6 CDTi
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 136 ps 3500 d/d
Maksimum Tork: 320 Nm 2000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 9,7 sn
Maksimum Hız: 205 km/s
Frenler
Ön: Hava Soğutmalı Disk
Arka: Hava Soğutmalı Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,6 lt
Şehir Dışı: 3,9 lt
Karma: 4,5 lt
Test: 6,3 lt
CO2 Emisyonu 119 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4370 mm
Genişlik: 1809 mm
Yükseklik: 1485 mm
Dingil Mesafesi: 2662 mm
Bagaj Hacmi: 360/830 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 48 lt
Boş Ağırlık: 1289 kg
Lastik Boyutu: 225/45 R17

2.El Otomobil İlanları

4 YORUMLAR

  1. Gökmen DAĞ
    2016 1.4 T Neptün Mavi sıfır aldım, almadan önce test sürüşü yapmışdım. Araç kesinlikle mükemmel. Bilen bilmeyen anlayan anlamayan yorum yapıyor malesef. Ben almadan önce ciddi birşekilde araştırdım. Dinamik veya excelence paketi almanızı tavsiye ederim. Yakıt gayet makul. Corsa otomatik benzinli ile aynı yakıyor
  2. Rahmi
    iki hafta önce 1.4 otomatik SIFIR km de dinamic paket aldim bir çok testleri ve kullanici yorumlari ni okudum aslinda mesleğim özel şöför lüktür çok üst segmentteki araçlari kullanmaktayim yorumlarda okadar ince şeylere yorum yapilmişki yok yalitim yok rüzgar yok felan filan inanin bu gibi sorunlar milyonluk arabalarda da var burda o marka bu marka diye fazla laf yapmiycam asil konu astra k yakit konusunda bence çok basarili otomatik sehir icinde depoyu tam doldurup kullandim tekrar doldurdum 7.5 litre 8 litre arasi gayet makul dio gaz sürekli yapiyorsan 10 litre zaten olur bazi kullanicilar rodaj süresi diyor böyle bisey yok aslinda o eskidendi yeni nesil motorlarlar zaten testlerde azami zorlanmalar yapilip monte ediliyor iyice araştirmakta fayda var servistekilerde cok biliyor gibi millete böyle söyleyip basindan savma yapiyor sürüş gayet dengeli biraz sert amotisör yol tutuşu daha iyi yine servis kaziği 18 inç jant paket deyip satiyolar araba rahatsiz lasiyor ve her yerinden ses geliyor mümkun olsa 16 inç takardim ama 17 inc jant mecbur kaldim bir çok marka arac kullanan biri olarak c segmentindeki en basarili arac diye bilirim diesel araç almak isteyen arkadaşlarada lütfen 25 bin km re bir yilda yapmiyorsan alma günümüzde motorinle benzin arasinda fiyat farki 0.60 krş 1 tl değil 8 bin 10 bin fazla para vericen sonra o parayi geri almak için krs krş topliycan minimum 5 yil da verdiğin para çikicak sonra kaar edicen oda arabam 150 bin km de olcak
  3. er9lar
    2 yıldır kullanıyorum yakıt deposundan çalkalanma sesi hiç duymadım. Her zaman fullerim. Önceki aracımda vardı tam dolu iken ses yapardı, biraz kullanınca kesilirdi.
  4. Cenk Burak
    bence opeli kurtaran kasalardan biridir. bundan öncesinde opel gerçekten kötü bir dönem yaşamıştı..