Ana Sayfa Testler 2019 Mazda CX-5 2.0 Skyactiv-G Detaylı İnceleme

2019 Mazda CX-5 2.0 Skyactiv-G Detaylı İnceleme

2
20332

Murat Tosun, Mazda CX-5 testi arayanlar için yazdı: 2019 Mazda CX-5 incelemesi. Sürüş izlenimlerini paylaşan Murat Tosun, Mazda CX-5 fiyatı, motor özellikleri ve daha fazlasını paylaştı. Mazda CX-5 teknik özellikleri ve yakıt tüketimi gibi konularda bilgi almak için okumaya devam edin…

Mazda CX-5 Test Sürüş İzlenimleri

Murat Tosun, “en beğendiğim SUV modellerden biri” dediği Mazda CX-5’i test etti.Mazda CX-5 sürüşünün ardından “tasarım konusunda adını zorlanmadan ilk üçe yazdırır” dedi.

“En iyi 3 SUV modelden biri”

Mazda CX-5 tasarımı başta olmak üzere sunduğu diğer özellikleriyle Türkiye’de satışta olan en iyi üç SUV model arasına adını zorlanmadan yazdırır.

Sıfır Mazda CX-5 fiyat listesi burada!

Mazda CX-5 Tasarım Özellikleri

Bu konuda eline su dökebilecek rakiplerinin sayısı gerçekten çok az. Mazda tasarım konusunda dikkat çekici olma konusunu çoktan çözdü ve her yenilemenin ardından üzerine koya koya ilerliyor. Mazda CX-5’de geriye doğru uzanmış farlar göze çarpıyor. Kaput üzerinden ön ızgaraya uzanan hatlar otomobilin dinamik bir duruşa kavuşmasını sağlamış. Büyük bir arma şeklindeki ızgara ortaya konumlandırılmış. Bu ızgarayı büyük marka logosu ve ince bir çizgi halinde ızgaranın alt kısmını saran krom çıta süslüyor. Tamponun alt bölümü gövdeden farklı renkte olan bir detayla süslenmiş. Bu plastik detay tekerlek kemerlerinden kapı altlarına kadar uzanarak bütünlük sağlamış. Yan bölümde ağırlıklı olarak oval hatlar göze çarpıyor. Su dalgasını andıran tasarım detayları akıcı bir görselin oluşmasını sağlamış. 17 ve 19 inç seçenekli jant grubu otomobilin sportif karakterini ön plana çıkarıyor. Mazda CX-5’in arka bölümüne baktığımızda ise, bolca şişkin hat ve keskin çizgilerin yer aldığı bir tasarım bizleri karşılıyor. Ön farlar gibi stoplar da yana doğru uzanıyor. Mazda CX-5 4550 mm uzunluğa, 1840 mm genişliğe, 1680 mm yüksekliğe ve 2700 mm dingil mesafesine sahip. Ancak araç sanki olduğundan daha büyükmüş gibi algılanıyor.

Mazda CX-5 İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanına geçtiğiniz zaman da bu adamlar bu işi biliyor diyorsunuz. Malzeme kalitesinin oldukça yüksek olduğu yaşam alanında kendinizi gerçekten de son derece iyi hissediyorsunuz. Tamam biraz karanlık ve orta konsoldaki ekran eğrelti duruyor ama bunları çok rahat bir şekilde göz ardı ediyorsunuz. CX-5 tüm yeni Mazda modellerinde rastlamaya alıştığımız bir kokpit tasarımıyla bize merhaba diyor. 3 kollu deri direksiyon simidi krom detay ile şık görünüyor. Krom detaylara kapı kollarında ve cam kontrol tuşlarının hemen yanında rastlamak mümkün. Direksiyon üzerindeki tuşlar ile otomobilin ergonomik sıkıntısı kalmamış.

İkinci el Mazda CX-5 modellerinde göremediğimiz detaylar da yeni modelde var. Mazda tasarımcıları, otomobilin havalandırma kanallarına kaliteli görünen krom çerçeveler ekleyerek daha şık bir görüntü kazandırmışlar. Ön konsolda 5.8 inçlik dokunmatik bir ekrana yer verilmiş. Başlangıç donanımından itibaren standart sunulan bu ekran müzik sistemi, yol bilgisayarı ve navigasyon gibi özelliklere sahip. Vitesi “R” konumuna aldığınızda bu ekran geri park kamerası da olarak kullanılabiliyor. 5.8 inçlik bu ekran el freninin yanına konumlandırılan joystick ile de kontrol edilebiliyor. Keşke bu ekranı açılıp kapanabilen bir sistemde tasarlama şansları olsaymış demeden edemedik. Klima sisteminin kullanılması kolay ancak ekranının parlak plastikle kaplı olması bu alana ışık geldiğinde ayarların görünmesini engelliyor.

Mazda CX-5 Motor Özellikleri

İşte burada Mazda’nın neredeyse tüm modellerinde olduğu gibi vergi sisteminin yarattığı dezavantaj Mazda CX5’in de karşısına çıkıyor. Mazda CX-5, 2.0 litre Skyactiv-G motora sahip. Durum böyle olunca vergilendirme sisteminin üst basamağında yer alıyor. Yüksek sıkıştırma oranına sahip bu motor daha az yakıt ile size daha fazla güç üretme amacıyla geliştirilmiş. Benzinli motorda bu kadar yüksek sıkıştırma oranının vuruntuya yol açmaması için Mazda mühendisleri bu konuyu özel bir egzoz manifoldu, püskürtme özelliklerini iyileştiren altı delikli enjektörler ve özel tasarımlı pistonlar kullanarak aşmış. Bu sayede Mazda CX-5, 6000 d/d’de 165 HP güç, 4000 d/d’de ise 213 Nm tork üretiyor. Sürekli dört tekerlekten çekişli olan Mazda CX-5, 0-100 km/s hızlanmasını 10.3 saniyede tamamlarken maksimum 188 km/s hıza ulaşıyor. 1482 kg ağırlığındaki test aracımızın ortalama tüketim değeri ise 8.3 litre olarak belirlenmiş. WLTP formunda yakıt tüketim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından karşımıza daha gerçekçi rakamlar çıkmaya başladı. Bizim karma parkurda yaptığımız 600 km’yi bulan test sonuncunda 8.5 litrelik bir değere ulaştık ki 2.0 litrelik benzinli motorlu bir araç için iyi bir sonuç

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

İşte burada da rakiplerinin büyük bir bölümünün önüne geçiyor. Mazda’nın sürüş keyfi ve sürüş güvenliği konusundaki namı burada da karşımıza çıkıyor. Hem güven duyarak kullanıyorsunuz hem de sürüşünden keyif alıyorsunuz.

Mazda CX-5’de orta sertlikte süspansiyonlara yer verilmiş. Aracın sert şasi yapısı bir SUV’dan çok sedan kullanıyormuşsunuz hissi yaşatıyor. Gövde gereksiz salınımlarda bulunmuyor ve direksiyon tepkileri yeterince iyi. Bu doğrultuda virajlarda başarılı bir performans gösteren model limitlerini gereksiz bir şekilde zorlamadığınız sürece elektronik yardımcılarının da desteğiyle izine sadık bir SUV olarak ön plana çıkıyor. Yüksek süratlere çıkıldıkça iç mekandaki gürültü seviyesi önceki nesle kıyasla bir hayli azaltılmış. Mazda mühendisleri aracın neredeyse her noktasında gürültüyü azaltmak için ilaveler yaptıklarını ve bu sayede de üst sınıf otomobillerle yarışan bir konfor seviyesine ulaştıklarını belirtiyor. Ancak eğer 19 inçlik jantları tercih ederseniz arka koltuklardaki konfor seviyesi bir hayli azalıyor. Göze belki o kadar hoş gelmese de bu araçta en ideal yol arkadaşı 17 inçlik jantlar olacaktır. Bizim yollarımız için bu tip bir değişim yaparsanız daha konforlu yolculuklar yaparsınız.

Güvenlik Özellikleri

Mazda CX-5 EuroNCAP çarpışma testinden de 5 yıldız aldı. 2017’de yapılan testlerde yetişkin yolcu %95, çocuk güvenlik %80, yaya güvenliği %78 ve güvenlik yardımcısı ise %59 başarı elde eden CX-5 tüm yolcularına güven vermeyi başarıyor.

Mazda CX-5 Yorumları

Murat Tosun’un Mazda CX-5 yorumları: Tasarımı ve sunduğu özellikleriyle benim değerlendirmemde Türkiye’de satılan en iyi üç SUV modelden biri. Tarzını sevdiğim bu SUV, sürüş güvenliği, sürüş keyfi gibi konularda da adını ilk sıralara yazdırıyor. Gittiğim her yerde gözleri üzerine çeken bir SUV olmasının yanında güvenlik konusunda da güven duyduğum araçlar arasında yer alıyor.

Mazda CX-5 Fiyat Özellikleri

Mazda CX-5, 2.0 litrelik motoruyla ülkemizde hacme göre vergilendirme sistemi olduğu için üst sınıf vergi diliminde kalıyor. Emisyona göre vergilendirme sistemi olsa daha uygun bir fiyata satın alınabilecek Mazda CX-5 334 bin TL fiyat etiketine sahip. Bu etiket meraklı gözleri farklı tarafa doğru çevirebiliyor.

Mazda CX-5 Teknik Özellikleri

  • Motor: 2.0 lt
  • Motor Hacmi: 1998 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 165 HP
  • Maksimum Tork: 213 Nm

Performans Verileri ve Frenler

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.3 sn
  • Maksimum Hız: 188 km/s
  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 10.0 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 7.1 lt/100 km
  • Karma: 8.3 lt/100 km
  • Test: 8.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 188 gr/km

Mazda CX-5 Boyutlar

  • Uzunluk: 4550 mm
  • Genişlik: 1840 mm
  • Yükseklik: 1680 mm
  • Dingil Mesafesi: 2700 mm

Bagaj kapasitesi

  • 506 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 58 lt
  • Boş Ağırlık: 1482 kg
  • Lastik Boyutu: 225/55 R19

2 YORUMLAR

  1. İBRAHİM MURAT ONKUN
    BU MOTORLA İŞİ ZOR.TURBO OLMAYAN MOTORLARIN DEVRİ BİTTİ.İÇ MEKAN DA DIŞ TASARIMINA GÖRE BASİT KALMIŞ