Mitsubishi L200 kompakt otomobil piyasadaki modellere göre ekonomik seçenek olarak göze çarpıyor. Yüksek arazi kabiliyeti, rakiplerine göre kompakt yapısı ve modern tasarımıyla L200 piyasaya sunulduktan hemen sonra en gözde pick-up modellerden birisi olmayı başardı. Daha çok hobi amaçlı kullanımlar için tasarlanan L200 sadece 4×4 versiyonunun satışa sunulmasıyla da bu tezi doğrular nitelikteydi. Fakat ticari kullanıcılar için artık L200’ün daha uygun fiyata sahip 4×2 versiyonu da ülkemizde satılmaya başlandı. Sadece 2.5 litrelik turbodizel motoruyla birlikte hem otomatik hem de manuel şanzım seçeneğine sahip Mitsubishi L200 kompakt otomobil 4×2, Invite ve Invite Lux adında iki farklı donanım paketiyle satılıyor. Otomatik şanzıman seçeneği Invite Lux paketiyle birlikte standart olarak sunulurken, manuel şanzıman seçeneği ise sadece Invite donanım paketiyle seçilebiliyor. 37.900 YTL’ye satışa sunulan L200 4×2 Invite’ın yanında test aracımızda olduğu gibi otomatik şanzımanlı Invite Lux’ün fiyatıysa 44.500 YTL olarak belirtiliyor.

Mitsubishi L200 Kompakt Otomobil Genel Bakış

Tartışmasız şık bir tasarıma sahip olan L200, Mitsubishi’nin Yeni Pajero’da da kullandığı ön panjur ve far tasarımıyla karakterini buluyor. Yuvarlak hatları rakiplerinden L200’ü ayıran en büyük tasarım farklılığı olurken bu tasarım, aracın kargo alanı şekillendirilirken de benimsenmiş. Ticaretten çok hobi amaçlı üretildiğinden bahsettiğimiz L200’ün iç mekanı da bu yönde tasarlanırken otomobilleri aratmayacak konfor ve kaliteye sahip olduğunu belirtelim. Fakat L200’ün asla bir otomobil olmadığı da içerisine girdiğiniz an fark edebileceğiniz bir ayrıntı.

Yüksek oturma pozisyonu, çok geniş olmayan koltukları ve tur sayısı fazla ve çapı geniş direksiyon simidiyle L200 özünü belli ki hiç kaybetmemiş. Genel olarak makul sayılabilecek bir donanım seviyesine sahip olan L200’ün Invite Lux paketinde standart olarak sunulan otomatik şanzımanı ve kliması bizce artısı. Çünkü bu sınıfta yer alan araçlarda özellikle konfor donanımları opsiyon listelerinde yer alırken, yeni jenerasyon pick-up’larda bu anlayışın giderek değiştiğini görüyoruz. İç mekanı yine amaca yönelik ve oldukça sade tasarlanan L200 4×2’nin herhangi bir ergonomi problemi bulunmazken yan aynaların ne elektrikli ne de manuel ayar kumandası bulunmaması aracın içerisindeki en büyük eksiklik.

  Mitsubishi L200 Kompakt Otomobil: Ekonomik seçenek

Özellikle park manevraları sırasında aynaların açılarının değişmesi gerektiğinde sağ aynayı ayarlamak neredeyse imkansız. Ya aracın dışına çıkıp aynayı ayarlamak gerekiyor ki böyle bir durumda aynanın nereyi gösterdiğini göremiyorsunuz ya da neredeyse ön yolcu koltuğuna geçmiş bir durumda parmaklarınızın ucuyla anca yetişerek aynayı ayarlamaya çalışıyorsunuz. En azından manuel ayna kumandalarının olması böyle bir araç için bizce gerekliydi. Çift kabinli L200 4×2’nin arka yolcu bölümü de geniş bir alan sunuyor. Bu bölümde karşılaşılan tek rahatsızlık ise arakada kullanılan yaprak yaylı süspansiyonlar nedeniyle biraz fazla zıplaması zaten bu sınıfta yer alan her araçta karşılaşılan bu sorun önemsenecek boyutta da değil.

Motor ve Performans

2.5 litrelik turbodizel güç ünitesi ürettiği 136 HP güç ve 314 Nm’lik tork değeriyle L200’e yeterli performansı sunmayı iyi biliyor. 4 ileri otomatik şanzımanla birlikte motorun uyumu ise oldukça iyi. Özellikle şehiriçi trafiğinde aracın boyutları yüzünden karşılaşılabilecek sorunlara rağmen otomatik şanzımanın konforu insanın işini kolaylaştırıyor. Uzun yolda ise yüksek torkla birlikte L200 konforlu bir seyahati garanti ediyor. ABS ve EBD’nin standart olarak sunulduğu L200 4×2 Invite Lux’te, fren mesafesi bu sınıfta yer alan araçlarla karşılaştırıldığında başarılı sayılırken fren pedalının dozlaması aşırı hissiz olduğundan dur-kalk trafikte problem yaratabilir.

Mitsubishi L200 Kompakt Otomobil

Önde helezon yaylarla desteklenen bağımsız salıncak tip süspansiyonların yanında arkada kullanılan yaprak yaylı süspansiyon sistemi konfordan çok yük taşımaya yönelik seçilirken aracın arka tarafı en ufak yol bozukluğunda ön tarafında göre daha fazla sallanıyor ve konfor seviyesini düşürüyor. Arka koltuklardan daha fazla hissedilen bu sarsıntı ön koltuklardan ise çok daha az fark ediliyor. 4,25 çevrimlik tur sayısına sahip olan direksiyon simidi şehir içi manevralarını zorlaştırmasına rağmen pick-up sınıfında yer alan araçların hepsinde böyle yüksek direksiyon tur sayıları mevcut.

/Nihat KARATAŞ

Genel Değerlendirme
İşçilik  7  Göze batan bir işçilik problemi yok.
Görüş  6  Yüksek yapısı nedeniyle dikkat gerektiriyor.
Performans  7  136 HP’lik motorun performansı yeterli.
Tüketim  7  2.5 litrelik silindir hacmi ve otomatik şanzıman düşünüldüğünde ekonomik.
Konfor  5  Pek bir konfor aramamak lazım.
Frenler  5  Fren pedalı hissiz.
Yalıtım  5  Motor sesi fazla duyuluyor.
Donanım  6  Bu sınıfta bir araç için normal.
Fiyat  7  Fiyatı kullanım amacı düşünüldüğünde uygun.
Sonuç  6,1 Tam anlamıyla gizli bir makyajdan geçirilen Astra, özellikle iç mekanındaki kullanışsızlığın giderilmemesiyle beklentileri karşılayamıyor. Fakat eski modelden kalma dinamik sürüş karakteri ve keyfi, şık tasarım ve kaliteli malzeme ve yüksek işçilik seviyesi Astra’nın hala sınıfının gözde modellerinden biri olmasını sağlıyor. Dizel motor seçeneği için 35 bin YTL seviyesinden başlayan fiyatıysa rakipleriyle karşılaştırıldığında oldukça uygun ve iddialı.
İkinci El

Mitsubishi L200 Kompakt Otomobil Teknik Verileri

Teknik Veriler

Motor: Sıralı 4 silindirli, turbodizel, 16v
Motor Hacmi: 2477cc
Motor Gücü: 136 HP – 4000 d/d
Max. Tork: 314 Nm – 2000 d/d
Frenler: Hava kanallı disk/kampana
Taşıma kapasitesi: 1030 kg
Boyutlar (u/g/y): 5075/1750/1775 mm
Ağırlık: 1770 kg
Lastikler: 205/80 R16

 

2.El Mitsubishi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here