Ana Sayfa Testler 2021 Nissan Navara 2.3 dCi Detaylı İnceleme

2021 Nissan Navara 2.3 dCi Detaylı İnceleme

1
27244

Murat Tosun, Nissan Navara testi ile aracın tüm detaylarını inceledi. PickUp popülaritesinin arttığı şu günlerde Nissan Navara alınır mı alınmaz mı? Nissan Navara motor özellikleri, yakıt tüketimi ve diğer detaylar için yazının devamını okuyun…

Nissan Navara Testi

Konu, dikkat çekmekse bu, onun işi: Nissan Navara

Nissan Navara modeli geçtiğimiz yıl yenilenmesiyle birlikte Pick-up sınıfının en çok tercih edilen modellerinden biri oldu. Aracın yüksek arazi kabiliyeti ise onun pek çok farklı tüketici tarafından tercih edilmesindeki en büyük etken. Peki, Navara’nın tasarımı nasıl?

İkinci el Nissan Navara Pickup ilanları için buraya tıklayın!

Nissan Navara 2018 Modelinin Tasarımı Nasıl?

Aracın bu kadar popüler olmasında Nissan Navara’nın tasarımının payı büyük. Aracın sert ve köşeli hatlarla akıcı bir tasarım dilinin harmanlanmasıyla oluşan yüzü ona prestij de sağlıyor. Özellikle önden bakıldığında Navara bir Pick-up modelden ziyade heybetli bir arazi aracı gibi algılanıyor. Profilden ise aracın 5 metreyi aşan boyu fark ediliyor. Şişkin çamurlukları ona sportif bir hava da sağlarken yerden yüksek yapı sayesinde de bu heybetli görünüm pekişiyor.

Nissan Navara’nın Arkadan Görünümü Nasıl?

Nissan Navara’nın arka tasarımı ise klasik pickup çizgilerinde. Bu sınıftaki modellerin büyük çoğunluğunda olduğu gibi büyük stoplarla hazırlanmış arka kısım öne kıyasla çok daha sade.

Dikkat Çekici Bir Tasarımı Var!

Konu dikkat çekmekse Nissan Navara bunu çok iyi başarıyor. Aracın eski neslinin Pathfinder modeli ile neredeyse birebir aynı olması ona prestij sağlamış ve Navara kullanıcılarının büyük çoğunluğu yükleme alanını kapatarak Navara’larını arazi aracı görünümüne kavuşturmuştu. Yeni nesilde ise bu tarz bir uygulama şimdilik yaygın değil, çünkü bu haliyle de Navara tüketiciler tarafından kabul görmüş durumda.

Nissan Navara’nın İçi Nasıl?

Pick-up modeller ticari araç sınıfında yer alıyor. Bu nedenle de ilk nesil Pick-up modellerin iç mekanları daha donanımsız ve kalite olarak binek modellerden bir hayli gerideydi. Ancak artık bu durum değişti. Bunu başlatan modellerin başında da eski nesil Navara geliyor.

Nissan Navara Testi ile İç Mekanda Yüksek Kalite Algısı

Güncel modelde de benzer bir anlayış söz konusu ve aracın iç mekanı Nissan’ın binek modelleriyle büyük benzerliklere sahip. Konsolun genelinde Qashqai modelinden pek çok detay görmek mümkün. Bu sayede iç mekandaki kalite algısı yukarı taşınmış. Ergonomi sorunları olmayan yaşam alanında hem ön hem de arkadaki diz ve baş mesafeleri de yüksek. 5 kişinin rahatça yolculuk yapabildiği kabinde üst versiyonda deri döşemenin de sunulması önemli bir artı.

Test ettiğimiz model en güçlü ve donanımlı versiyondu. Bu modelde 4 tekerlekten çekiş sistemi de sunuluyor ve çekiş sistemine ait kumandalar vitesin önündeki şalterden kontrol ediliyor.

Navara’nın Yükleme Hacmi Nasıl?

Aracın arkasındaki büyük yükleme alanı ise yaklaşık 1 tonluk taşıma kapasitesine sahip. Bu alan açık halde de perdeli olarak da satın alınabiliyor. Katlanır sistem sayesinde de yükleriniz dışardan görünmediği gibi dileyen tüketicilere Nissan alüminyum kasa kapağı seçeneği de sunuyor.

Nissan Navara Testi ile Motor Özellikleri Nasıl?

Nissan Navara motor seçeneğine gelince; artık sadece 2.3 litrelik dizel motorla alınabiliyor. Ancak bu motor 160 ve 190 HP olmak üzere iki güç alternatifine sahip. Baz modelde 160 HP güç üreten motor test ettiğimiz modelde 190 HP güç ve 450 Nm tork üretebiliyor.

Bu motorla birlikte tüketicilere arkadan veya dört tekerlekten çekiş alternatifi de sunuluyor.

Ancak eğer otomatik vites isterseniz o zaman sadece 4×4 çekiş sistemli ve 190 HP güç üreten versiyonu alabiliyorsunuz.

Tork üretme konusunda oldukça başarılı olan motor vites kutusu ile de uyumlu çalıştığı için ağırlığı 2 tonu geçse bile 10.8 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Üstelik aracın fabrika verisi ortalama yakıt tüketimi de 100 km’de 7 lt olarak açıklanıyor. Normal kullanım şartlarında ise tüketim 9 litrenin biraz altında seyrediyor ki bu değer de aracın sınıfı ve özellikleri düşünüldüğünde makul kalıyor.

İlk çalıştırmalarda gürültülü ve sarsıntılı olan motor ısınmaya başladıkça bu olumsuzluklardan kurtuluyor ve bu da iç mekandaki konforu artıyor.

Nissan Navara Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri Nasıl?

Pick-up araç modelleri çoğunda arkada makas sistemi kullanılmasına rağmen Navara’nın arka süspansiyonunda çok kollu bağlantılara yer veriliş. Bu sayede de aracın konfor seviyesi rakiplerine kıyasla yüksek. Pek çok Pick-up modelde makas nedeniyle arkada zıplamalar yaşansa da bu durum Navara’da çok daha az yaşanıyor ve yüklü veya yüksüz durumdaki sürüş karakteri çok değişmiyor.

Navara Yol Tutuşu Güven Veriyor!

Navara’nın direksiyon sistemi sürat arttıkça sürücüne de güven veriyor. Yüksek yapı ve binek modellerden kötü rüzgar direncine kıyasla Navara yan rüzgarlardan beklenenden daha az etkileniyor ve yola sağlam basıyor.

Ancak sürat arttıkça iç mekanda duyulan gürültü miktarı artıyor. Bu konuda iyileştirmeye ihtiyaç var.

Aracın fren sistemi ise 2 tonluk gövdeyi durdurmakta zorlanmıyor. Arkada kampana olan fren sistemi sert frenlerde aracı güvenle durdurmayı başarıyor. Ancak yüklü durumlarda yükün dağılımına göre bu sınıftaki diğer modellerde olduğu gibi sağa-sola çekmeler yaşanabiliyor.

Nissan Navara Testi ile Arazide Nasıldı?

Navara arazide oldukça başarılı bir model. Aracın 32,2 derecelik yaklaşma, 25,1 derecelik uzaklaşma açısı varken yerden yüksekliği de 230 mm.

Büyük boyutları nedeniyle Navara’yı dar alanlarda kullanmak sıkıntılı. Aracın özellikle arkadaki görüş açıları çok iyi değil. Neyse ki bu gibi durumlarda da park sensörleri sürücünün işini kolaylaştırıyor.

Nissan Navara Güvenlik Testlerini Geçti mi?

Nissan Navara Euro NCAP testleri de oldukça iyi sonuçlar sunmuş. 2015 yılında Euro NCAP tarafından çarpışma testine alınan Nissan Navara o dönem 4 yıldız almaya hak kazandı. Araç yetişkin korumasında yüzde 79 başarı sağlarken çocuk korumasından yüzde 78 ve yaya güvenliğinden yüzde 78 almaya hak kazanmış. Model sahip olduğu elektronik yardımcılardan da yüzde 68 başarı sağlamış.

Navara’nın Standart Güvenlik Donanımında Neler Var?

Navara’nın standart donanımında sürücü ve yolcu ön havayastığı, ISOFIX, ABS, EBD, ESP, ABLSD, fren destek sistemi gibi aktif ve pasif güvenlik elemanları sunuluyor.

Nissan Navara Alınır mı Alınmaz mı? / Murat Tosun’un Navara Yorumu Nasıl?

Nissan Navara eski nesliyle de en çok tercih edilen modellerdendi. Yenilenmesiyle yine satışlarda üst basamaklarda olması şaşırtıcı değil. Aracın yüksek arazi kabiliyeti ve arkasındaki büyük yükleme alanı sayesinde arazi araçlarına da alternatif bir model haline geldi.

Nissan Navara Görselleri

2018 Model Nissan Navara görsellerini görüntülemek için galerinin üzerine tıklayın!

Nissan Navara Teknik Özellikleri

  • Motor: 2.3
  • Motor Hacmi:2298 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 190 HP 3750 d/d
  • Maksimum Tork: 450 Nm 1500 d/d

Navara Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.8 sn
  • Maksimum Hız: 180 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Kampana
  • Yakıt Türü: Dizel

Nissan Navara Yakıt Tüketimi Nasıl?

  • Şehir İçi: 8.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  6 lt/100 km
  • Karma: 7.0 lt/100 km
  • Test : 8.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 183 gr/km

2018 Model Navara Boyutlar

  • Uzunluk: 5330 mm
  • Genişlik: 1850 mm
  • Yükseklik: 1840 mm
  • Dingil Mesafesi: 3150 mm
  • Yükleme Kapasitesi: 968 kg
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 73 lt
  • Boş Ağırlık: 2067 kg
  • Lastik Boyutu: 255/60 R18

Murat Tosun’un diğer test sürüşü izlenimleri için buraya tıklayın!

1 YORUM

  1. Balamirhan dizdar
    Ulkemizdeki 4x4 vergilendirme sistemi sebebiyle, 2.3 litrelik hacme sahip bir aracin, yuksek satis yakalamasi imkansizdir, yillik vergidi 6 milyarin ustunde, şu anda 2.0 litrelik motor cikaran isuzu d max yok satiyor, yilda 3 bin tl vergi avantaji var, yani d max e neredeyse bedavaya biniyorsunuz, bu sebepten turkiyede 4x4 pikap satmak isteyen firmalar 2.0 litre motor getirmeli, ya da siparis uzerine getirmeye devam ederler