Ana Sayfa Testler 2017 Nissan Qashqai Sürüş Deneyimi

2017 Nissan Qashqai Sürüş Deneyimi

4
12048

2017 Nissan Qashqai 

2017 Nissan Qashqai modelinde ilk dikkati çeken nokta aracın tasarımındaki X-Trail izleri oluyor. Bu bilerek yapılmış bir uygulama. Nissan artık modellerinde ortak bir yüz kullanmak istiyor ve bu aracı da makyajlarken bu doğrultuda bir tasarım hazırlamış. Nissan Qashqai far yapısı elden geçirilip gündüz LED’leri genişletilmiş. Ön tampon yapısı tamamen ele alınarak logo büyütülmüş. Ön tamponla bütünleşen yeni V formlu ön ızgara bumerang formlu LED gündüz farlarıyla birbirini tamamlamış.

Aracın yeni kimliğinin belirgin özellikleri arasında yer alan daha dinamik ve sportif bir görüntü sunarken Qashqai’nin premium karakterini de güçlendirmiş durumda. Son model Qashqai’deki yeni farlar, araç hızı ve direksiyon açısı ile birlikte çalışan ve viraj içini aydınlatan adaptif far sistemiyle desteklenerek gece ve gündüz sürüş güvenliğini tamamen üst seviyeye çıkarmış. Yenilenen dikdörtgen forma kavuşan ve ön tamponun alt köşelerine entegre edilen ön sis farları ise Tekna donanımdan itibaren standart olarak sunuluyor. Arkaya geçtiğimizde stop grubundaki LED yapısının değişimi hemen dikkat çekiyor. Ayrıca burada da tampon yapısı değiştirilmiş. Yenilenen arka tamponun, çizgileri arka kısmı daha modern bir yapıya kavuşmuş. Stopların yuvaları aynı kalırken iç yapıları değiştirilmiş.

2017 Nissan Qashqai İç Mekan

Nissan Qashqai’nin iç mekanında ilk anda çok büyük bir değişim yapılmamış gibi algılanıyor. Fakat aslında durum pek de öyle değil. Her şeyden önce iç mekandaki plastik malzemeler yenilenmiş ve kaliteleri artırılmış. Ayrıca koltuklar da yeniden tasarlanmış.

Aracın direksiyon simidi ve vites topuzu da değişimden nasibini almış. Kocaman topuzlu otomatik vites yerine X-Trail modelinde de gördüğümüz yeni bir topuz kullanılmaya başlanmış. Bir başka değişiklik ise uzun zamandır beklenen 4 cam otomatiğinin en sonunda bu yenileme ile gelmiş olması. Bu kadar yeniliğe rağmen hala bazı noktalarda ise değişiklikler olmaması ise şaşırtıcı. Bunların başında konsolun merkezinde yer alan ekran geliyor.

Multimedya ekranında bir değişiklik olmaması ve gösterge panelinin de hala eskisi neslindeki ile aynı olmasını beğenmedik. Nissan Qashqai, 4394 mm uzunluğa, 1806 mm genişliğe, 1590 mm yüksekliğe ve 2646 mm aks mesafesine sahip. Qashqai’nin yaşam alanı sınıf ortalamalarındaki boyutları sayesinde önde ve arkada baş ve diz mesafesi konusunda herhangi bir sorun yaşatmıyor.

Motor

Yeni Nissan Qashqai’de benzinli ve dizel motor seçenekleri, 6 ileri manuel veya X-Tronic şanzıman alternatifleri ve 2 veya 4 tekerden çekiş sistemleri versiyona göre alınabiliyor. Bizim konuğumuz ise 1.6 litrelik dizel motora sahip olan ünite idi. Bu motora manuel kullanımda oranları baştan ayarlanmış 7 ileri orana sahip, otomatik modda ise sürekli değişken oranlı X-Tronic şanzıman eşlik ediyor. 4 silindirli turbo destekli motor 130 HP güç ve 320 Nm torka sahip. 0 – 100 km/s 11.1 saniyede tamamlayan yeni Qashqai’nin maksimum hızı ise 183 km/s. Fabrika verilerine göre ortalama 4.7 litrelik tüketim değerine sahip olan Qashqai’nin normal kullanımlarda elde ettiği tüketim ise bu değere yakın. Sakin kullanıldığında ekonomik olan motor, performanslı kullanımlarda şanzımanın da etkisi ile tüketimini çok yükseltmiyor.

Bizim karma testimiz de ise 5.9 litrelik bir değer gösterdi. Qashqai gibi yerden yüksek, geniş iç hacimli ve otomatik vitesli bir otomobil için bu değer kabul edilebilir. Motor alt devirlerde biraz ağırkanlı olsa da üst devirlere çıkıldığı zaman kullanıcısını memnun eden bir yapıya sahip. Vites geçişlerinde ise iç mekana sarsıntı hissedilmemesi de konforu artırıyor.

Güvenlik

Nissan Qashqai Euro NCAP çarpışma testine 2007 ve 2014 yılında girdi ve bu testlerden 5 yıldız almayı başardı. Makyajlı versiyon ise henüz bu teste girmedi. Yetişkin yolcu güvenliği %88, çocuk yolcu güvenliği %83, yaya %69 ve güvenlik yardımcılarından %79 başarı sağlayan model sahip olduğu aktif ve pasif güvenlik elemanlarıyla da kullanıcılarına güven veriyor. Tüm paketlerde 6 havayastığı, ABS, ESP, EBD başta olmak üzere zengin donanım sunuluyor.

2017 Nissan Qashqai Konfor & Yol Tutuş

Yeni Nissan Qashqai eski modellerine göre daha iyi bir yol tutuşuna sahip. Orta sert süspansiyonların işini fazlasıyla iyi yapıyor. Eski neslinde şehir içi yollardaki yol bozukluklarını araç artık daha iyi törpülüyor. Özellikle büyük jantlı modellerde bile arka koltuktaki vuruntular önemli ölçüde azalmış. Fren hassasiyeti konusunda oldukça başarılı bir otomobil olan Qashqai’nin fren sistemi pek çok rakibinden daha iyi. Yüksek süratlerde arka arkaya yapılan sert frenlerde bile aracın izinde sapma olmadığını gördük. Yenilenen tasarımla ile birlikte Qashqai de ses yalıtım konusunda da bir takım yenilikler beraberinde gelmiş. Eski nesline göre daha az ses alan Qashqai bu konuda kendini geliştirmiş.

Yerden yüksek yapısına rağmen yan rüzgarlardan çok az etkilenen Qashqai’nin direksiyon sistemi eski nesle kıyasla daha iyi ayarlanmış. Özellikle yüksek süratlerde artık direksiyondaki tepkiler çok daha hızlı. Şehir içinde de yorucu olmayan direksiyon sistemi sürücüye sürüş esnasında yolla ilgili bilgileri sağlama konusunda da işini iyi yapıyor.

Teknik Özellik

Nissan Qashqai Motor : 1.6

Qashqai Motor Hacmi :1598 cc

Qashqai Silindir Adedi : 4

Qashqai Maksimum Güç : 130 HP 4000 d/d

Qashqai Maksimum Tork : 320 Nm 1750 d/d

Nissan Qashqai Performans  

0-100 km/s Hızlanma : 11.1 sn

Maksimum Hız : 183 km/s

Nissan Qashqai Frenler

Ön : Hava kanallı disk

Arka : Disk

Yakıt Türü : Dizel

Nissan Qashqai Yakıt Tüketimi  

Şehir İçi : 5.3 lt/100 km

Şehir Dışı :  4.4 lt/100 km

Karma : 4.7 lt/100 km

Test  Aracının Ortalama Tüketimi: 5.9 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu : 122 gr/km

Nissan Qashqai Boyutlar  

Uzunluk : 4377 mm

Genişlik : 1806 mm

Yükseklik : 1590 mm

Dingil Mesafesi : 2646 mm

Nissan Qashqai  Bagaj Hacmi : 401 lt

Yakıt Depo Kapasitesi : 55 lt

Boş Ağırlık : 1461 kg

Lastik Boyutu : 225/45 R19

4 YORUMLAR

  1. ali nail ongan
    alırken sizi üzmez fiyatı iyidir. kullanırken sizi üzmez ; arıza lambası , turbo arızası vb. bir sürü kronik sorun ile uğraşmazsınız. satarken sizi güldürür çünkü 2.eli hep kazandırır, hep kazandırır. arkadaşlar bu araca ilk çıktığında aldım 2 aydır severek zevkle kullanıyorum. ilk olarak beni mest eden şey performans %17 eğimli bir rampayı 170/180 km.h ile çok çok rahat çıkabiliyorsunuz. otobanda ise 200 km/h hemen geliyorsunuz. bu hıza kadar bir çok emsal güçteki aracı geride bırakarak üstelik. vites geçişlerini devir ibresine bakmazsanı kesinlikle hissedemezsiniz.(2012 passat dsg aracı olan arkadaşım dahi hayran kaldı) yol tutuşu olarak bir çok binek araçdan daha konforlu fakat araç gereksiz salınımlarda yapmıyor. yani kayık sallanarak ilerlemiyorsunuz. araç inanılmaz sessiz bozuk yollarda bile.sadece yüksek hızlarda 170-180 km.h gibi rüzgar sesi var o da bu araç için çok normal çünkü yüksek rüzgar tutan bir yapıya sahip. yakıt olarak uzun yolda 5.5 lt görmek hayal değil.ben visia paket aldım ama araçta her şey var zaten. varsın cam tavan olmasın bana lazım değil üstelik güvenlik olarak aracın kaza anında olumsuz etkisi oluyor.aracın fren sistemide çok sağlam ani frenlerde bile öne yığılma yapmıyor yüksek olmasına rağmen. arkadaşlar bildiğiniz üzere japon araçları sorunsuzlukları ile ünlüdür. Nissan bu aracı bence mükemmel bir motor karoser ve şanzıman uyumu ile üretmiştir.bu yüzden 130 bin lirayı bu araca verdim her kuruşuna helal olsun. herkeze tavsiye ederim.
  2. Abdullah Öğmen
    ali nail ongan biz de de var bu araçtan şu an 25bin km deyiz gürültü ve seyir halinde kafasına göre stop etme olayı bir defa beyin arızası başımıza gelmesi araca güveni sarsıyor.. Kopuzbaşı şelalesinden kip şelalesine arabaya güvenmediğim için gidemedim. Japon arabaları hakkındaki söylemine katılmıyorum. her soruna bir bahane uydurup kullanıcı hatası yada bu araçlar böyle deyip geçiştiriyorlar. Arkadaşım sadece 300 km deki corollasının baskı balatasını yemiş ve kullancıı hatası deyip savmışlar başlarından. benim qaskhai aracım 140 la giderken 140 defa stop etti ve söyledikleri şey çeyrek depo altında yakıtla kullanmayın yakıt pompası yakıtla soğuduğundan stop ediyor dediler. menzil 150 km idi çeyrekle sıfır arasındaydı gösterge.. Yani japon işi şehir efsanesi..
    • 40 yılda 4 mazda eskitmiş birey
      Japon işi asla ve asla şehir efsanesi değildir.Özellikle Mazda kullanmanı şiddetle tavsiye ederim sana..İsterse 20 yıılık bir mazda olsun ama kullan !
  3. murat
    2016 1.2 dig-t xtronic tekna araç sahibiyim. Araçtan genel olarak memnunum fakat, yokuş aşağı inerken araçta motor fireni diye bir şey yok sürekli hızlanıyor, bu durum virajlı yollarda tehlike yaratıyor. Daha kötü bir direksiyon sistemi olan bir aracım hiç olmadı, çok hissiz. Virajlı yollarda kullanması tam bir eziyet, gövde salınımı hissedilir derecede var. İç hacmi geniş bu iyi ancak bagajı bu arabadan beklenmeyecek kadar az. Toplamda 10 üzerinden 7,5 luk bir araç. Daha iyileri var ama onlarda çok pahalı.