Ana Sayfa Testler Renault Captur 2017 Yılı Test ve İnceleme

Renault Captur 2017 Yılı Test ve İnceleme

6
8416

Renault Captur Tasarım

Renault Captur küçük SUV sınıfının en önemli oyuncularından biri. Geçirdiği tazelenme operasyonu ile daha iddialı bir hale gelen 2017 Captur, görünüm konusunda keyif veren araçlardan biri.

Bu aracı yani Renault Captur’u gördüğümüz zaman bizler keyif alıyoruz. Neden mi? Bize doğru gelirken gülümseyen bir yüzü var. Yollara neşe kaçan araçlardan biri ve bu halini yenilenmesiyle birlikte çok daha net bir şekilde ortaya çıkardı.

Gülümseyen yüze sahip olmasının en önemli nedeni havalandırma ızgarasının tasarım formu ve bu formu tıpkı bir dudak şekli gibi destekleyen krom çıtaları. Eminiz fotoğraflarına baktığınız zaman sizler de bizim gördüğümüzü göreceksiniz.

Gözümüzü gülümseyen yüzden biraz çevirdiğimizdeyse şişkin çamurlukları, kaslı tamponu, yan tarafta güçlü görünen ifadesi ile dinamik görünen bir araç karşımıza çıkıyor. Ön cama kadar yükselen kaslı yapı ona agresif bir hava da katıyor. Arka tasarım konusunda da aynı durum hakim. Hem sevimli hem de dinamik görünen bir tasarım formu bu bölümde de karşımıza çıkıyor.

Renault Captur İç Mekan

Fransız üreticiler bu işi gerçekten iyi yapmaya başladılar. Tamam tüm yaşam alanına baktığımız zaman yine ortak parça kullanımının oldukça fazla olduğunu görüyorsunuz. Ama yaptıkları küçük ama etkin dokunuşlarla araçlarını birbirlerinden ayırmayı çok iyi başardılar. Zaten bu başarı da onları satış rakamları açısından daha yukarıya taşımaya başladı. Hep aynı tasarımı kullanan markalara göre Fransızlar bu işi daha iyi biliyor.

Captur yaşam alanı tasarımına baktığımız zaman ilk izlenim kolay kullanabileceğimiz yönünde oluyor. Sonrasında da bunun sadece bir tahmin değil kolay kullanılabilen bir kabine sahip olduğunu ispatlıyor.

Genişlik konusunda sıkıntı yaşatmayan Captur iç mekanda baş mesafesi konusunda beklediğimizden de iyi. Orta konsol tasarımı dijital çağa resmi olarak geçtiğimizin en önemli ispatı. Görüş açıları, eşya gözlerinin sayısı, kullanışlılık, sessizlik gibi konularda da sıkıntı yaşamadık. Bazı yerlerde daha sert bir plastik malzeme kullanılıyor olması maliyeti düşürmek açısından kaçınılmaz bir son olarak karşımıza çıktı.

Motor

İyi birliktelik En başından bunu söylemek istiyoruz. Daha önce birçok Renault modelinde kullanma fırsatı bulduğumuz dizel otomatik kombinasyonu bu araçta da iyi bir birliktelik olarak dikkat çekiyor.

8 supaplı olması nedeniyle 1.5 litre hacmindeki dizel ünite eleştiriler almaya başlamış olsa bile görevini başarıyla yerine getiriyor. Bu motor seçeneğinin en önemli özelliği düşük yakıt tüketim rakamlarına ulaşabiliyor olması. 90 beygir güç üreten dizel motor 1750 d/d’de 220 Nm tork üretme kabiliyetine de sahip. Ancak artık beklentiler daha yüksek tork ve daha alt devirde bu torkun sunulması şekline dönmeye başladı. Bu nedenle Renault yönetiminin de elini biraz daha çabuk tutması gerekecek gibi görünüyor.

Çift kavramalı EDC otomatik şanzıman ile kombine edilen dizel ünite performans beklentileri günlük kullanımlar için zorlanmadan karşılıyor. Bu sırada cep dostu tüketim sonuçlarına imza atmasıysa onun elini gerçekten de çok güçlü kılıyor.

Güvenlik

2013 yılında Euro NCAP çarpışma testine alınan Captur bu testten en yüksek puan olan 5 yıldız alarak ayrılmayı başardı. Bu sırada yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 88, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 79 ve yaya güvenliğinden de yüzde 61 almayı başardı.

Konfor & Yol Tutuş

Renault otomobillerinin tamamında konfor ön planda. Konforlu yolculuklar konusunda ön plana çıkmış bir marka. Ama bu sportif olmadığı anlamına da gelmiyor. Markalar ya konforu ya da sportif kimliği ile ön plana çıkıyor. Renault burada konfor otomobili olmayı seçen bir marka. Bu nedenle son derece yumuşak ve hedeflendiği gibi konforlu yolculuklar yapmak Yeni Renault Captur ‘un da en iddialı özelliklerinden biri.

Çukur geçişleri sırasında da araç bu konudan ödün vermeden yoluna devam ediyor. Yola sağlam basan ve izine sadık olan bir araç olması da artılarından. Limitlerini aşırıya kaçacak kadar zorlamadığınız sürece gerçekten güvenli bir yol arkadaşı. Yönlendirme kabiliyeti açısından bir sıkıntı yaşamadığımız araç biraz yüksek yapısı olmasına rağmen hızlı otoyol kullanımları sırasında da yan rüzgarlara karşı dirençli bir yapıya sahip.

Teknik Özellik
Motor : 1.5 litre
Motor Hacmi : 1461 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç :  90 HP 4000 d/d
Maksimum Tork : 220 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma :  13.5 sn
 Maksimum Hız :  170 km/s
 Frenler
 Ön : Hava kanallı disk
 Arka : Disk
 Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi  
  Şehir İçi :  4.8 lt/100 km
  Şehir Dışı : 3.8 lt/100 km
  Karma : 4.1 lt/100 km
  Test : 4.1 lt/ 100 km
Boyutlar  
  Uzunluk :  4122 mm
  Genişlik : 1778 mm
  Yükseklik : 1566 mm
  Dingil Mesafesi : 2606 mm
  Bagaj Hacmi : 377 lt
  Yakıt Depo Kapasitesi : 45 lt
  Boş Ağırlık :  1245 kg
  Lastik Boyutu : 205/55 R17

 

İkinci El Otomobil İlanları

Murat TOSUN- 27/07/2017

6 YORUMLAR

  1. devrim özuysal
    şu arabaya suv demeyin allah aşkına 4x4 özelliği olmayan cliodan 3cm yüksek arabaya suv demiş çıkmışsınız işin içinden.
  2. Kamil Coşkun
    Yerden yükseltilmiş clio. Ben demiyorum Renault diyor bunu. İçi son derece dar. Ufacık bir şehir otomobili. Yakıtı az. Güçlü ama performansı düşük. Virajlarda korku veren yapısıyla bu fiyata alan olmaz.
  3. Mehmet Yasar
    Dun test surusu yaptim, arac harika, olumsuz yorumlari yazanlar resmen iskembeden salliyorlar.
  4. Cengiz
    Fiyat insanlarin gozunde buyudugu kadar yok. Artik ucuz araba kalmadi cunku. Konfor anlatilan kadar iyi degil ama viraj performansi sasirtici sekilde spor arabayi aratmiyor. Michelin ile lastikler pütür pütür olana kadar viraj yapabilirsiniz. Sert amortisorler yigilmayi engelliyor yola saglam oturuyor. Ama basta dedigim gibi en kucuk cukurda bile gumbur gumbur sallaniyorsunuz. Herseye ragmen sevilesi eglenceli bir araba.