Ana Sayfa Testler 2016 Volvo XC90 T8 İncelemesi

2016 Volvo XC90 T8 İncelemesi

0
10200

Yeni Volvo XC90 T8 ‘in en önemli özelliği, kendinizi özel hissettiren bir otomobil olması. Volvo mühendisleri bunun için hem tasarım hem donanım hem de teknolojik geliştirmeler için çok zaman harcamış. XC90, İsveçli markanın yeni logosunu yani ızgaranın üzerinde çapraz olarak duran eğik çizgiyle uygun bir şekilde hizalanmış olan ikonik oku taşıyan ilk Volvo olma özelliğini taşıyor. Bu logo, T şeklindeki “Thor’un Çekici” DRL-gündüz farları ile birlikte, Volvo’nun yeni jenerasyon otomobillerinin yeni, seçkin ve kendine güvenen yüzünü temsil ediyor. XC90’ın yeni bir topografiye sahip geniş kaputu, dövme şeklindeki yeni yan farlara bağlanan bel çizgisi ve keskin omuzları bu araçta gözlemlenebilen diğer önemli tasarım imzalarını oluşturuyor. Profilden bakınca daha kaslı bir görünüm elde etmek için XC90’ın jantları 22 inçe kadar çıkıyor. Kısaca, bu büyük İsveçliye hangi açıdan bakarsanız bakın etkilenmemeniz olanaksız. Gücünü çok iyi yansıtıyor ve daha da önemlisi, bir Volvo klasiği olan güvenlik duygusunu en iyi şekilde sunuyor.

Volvo XC90 T8 İç Mekan

Kabine geçtiğinizde de durum farklı değil. İskandinav ruhunun abartısız fakat lüks hissini hemen fark ediyorsunuz. Özellikle konsolun ortasına yerleştirilmiş olan, büyük bir tablet boyundaki Sensus ekran oldukça kullanışlı ve şık. Aynı zamanda oldukça da sezgisel. Bu sistem hiçbir buton içermiyor, bu nedenle cömert bir alan ve modern, lüks bir iç kabin mimarisi oluşturmaya fırsat sağlıyor. Aynı zamanda sürüş sırasında ihtiyacınız olan butonları aramadığını için güvenliğe de pozitif etki ediyor. XC90’ın kabini için Volvo’nun bugüne kadar tasarladığı en lüks iç mekân yorumunu yapsak abartmış olmayız. Kaliteli Napa deri ve ahşap materyaller, ünlü İsveçli cam üreticisi Orrefors yapımı kristal vites kolu, start/stop butonu ve elmas kesim ses kontrolleri gibi el yapımı detaylar, ruhunuzu okşuyor. Elbette bu kadar para ödediğiniz bir araçta donanım da eksiksiz. Keşke şu da olsaydı diyebileceğiniz bir detay yok. Kabin hem önde hem de arkada oldukça geniş ve ferah. Gürültü seviyesi de oldukça düşük. Tüm bunlara süspansiyon konforu da katılınca, XC90’ın içinde sıkılmanız, yorulmanız için hiçbir neden kalmıyor.

Peki ya koltuklar?

Volvo, zaten koltukları ile ünlüdür. XC90, yenilikçi bir şekilde tasarlanmış koltuklarıyla bu ünü daha da pekiştiriyor. Koltuklar aynı zamanda hem ikinci hem de üçüncü koltuk sırasındaki yolcular için ferah bir araç içi alan sağlayarak yeni XC90’ın gerçek bir yedi koltuklu olmasına katkıda bulunuyor. Koltukların geniş merkezi bölümü, insan omurgasını andıran ergonomik bir şekil sunuyor. Çok sayıda ayar olanağı, her kullanıcının ideal bir oturma pozisyonu yaratmasını mümkün kılıyor. Yeni koltuklarda ayarlanabilir yan destekler, koltuk minderi uzantısı ve masaj fonksiyonları mevcut. İkinci sıra, yaslanma ayarına sahip birbirinden bağımsız üç koltuk içeriyor. Kaydırma işlevi üçüncü sıradaki yolculara daha fazla bacak alanı sağlamak ya da üçüncü sıradaki koltuklar düz katlandığı takdirde bagaj alanını artırmak için kullanılabiliyor. Orta koltuğa bütünleşmiş çocuk yükseltici minder ise opsiyonel olarak bulunuyor. Üçüncü sıradaki koltuklar, boyları 170 cm’ye kadar olan yolcular için sınıfında lider konfor vaat ediyor. Bu dev SUV, 721 lt’lik bir bagaja sahip, istenildiğinde mevcut hacimi 1886 lt’ye kadar çıkarmak mümkün.

Volvo XC90 T8 Motoru İle Ne Sunuyor?

Tabii Volvo XC90 T8 ‘i özel kılan özelliklerin başında direksiyonunda olduğumuz T8 motorlu versiyonun da payı büyük. Twin Engine olarak tasarlanan model, her ihtiyaca uygun bir sürüş modunu kullanıcısına sunuyor. Günlük kullanımda tüm ihtiyacını karşılayabilen hibrit, 2.0 litrelik benzinli motor ve elektrikli ünite arasında geçiş yaparak ekonomik ve verimli bir sürüş ortaya koyuyor. Tam elektrikli olarak da kullanılabilen XC90 T8, 40 km’ye kadar içten yanmalı motora ihtiyaç duymadan ilerleyebiliyor. Güç modunda ise hem içten yanmalı hem de 65 Kw gücündeki elektrikli motor kullanılıyor. Bu sayede otomobil ortaya 400 HP’nin üzerinde bir güç koyuyor ve bu koca çocuğu 0’dan 100 km/s’ye sadece 5.6 saniyede ulaştırıyor. Sistem aslında şöyle çalışıyor:

Volvo’nun 2.0 lt’lik benzinli turbo motoru 318 HP’lik gücünü ön aksa gönderirken, arka aks üzerindeki 87 HP’lik elektrik motoru da bu bölümü besliyor. XC90, bu sayede sürekli dört tekerlekten çekişli olarak, sıra dışı bir performans ortaya koyuyor. Özetlemek gerekirse, XC90 T8’in dört silindirli olduğuna aldanmayın. 320 HP + 87 HP ve 400 Nm + 240 Nm bir araya geldiğinde toplam güç çıkışı 407 HP ve 640 Nm olan bir canavar ortaya çıkıyor. XC90 T8, hangi hızda ya da viteste olursanız olun gaza bastığınızda sizi iştahla koltuğunuza yapıştırıyor ve ileri atılıyor. Volvo XC90’la geçirdiğimiz süre içinde genel olarak hibrit modda kullandık ve bize ortalama 7.8-8.0 lt’lik tüketim değerleri sunmayı başardı. Bu özelliklere sahip, aynı zamanda çok performanslı büyük bir SUV için elde edilen veriler gerçekten de tatmin edici. Dizelleri bile kıskandırıyor. SUV araç ya da arazi aracı kategorisinde mükemmel yakıt tüketimi & performans dengesi var, diyebiliriz.

Volvo XC90 Dediğimizde Akla İlk Gelen Şey: Güvenlik

Bir Volvo’nun güvenliği hakkında yorum yapmak aslında çok saçma. Hele bu model en son geliştirilen araçlardan biriyse. Volvo XC90, standart donanımında yer alan City Safety teknolojisiyle, EuroNCAP otonom acil durum fren sistemi (otomobilden otomobile arkadan çarpma) testinde tam puan alan ilk otomobil oldu. XC90, bağımsız güvenlik kurumlarının test protokollerinde yer alamayan ileri yaya koruma fonksiyonu da yer alıyor. İsveçli otomobil üreticisi böylece otomobil güvenliği alanında ne kadar ilerde ve yenilikçi olduğunu bir kere daha gösteriyor. XC90, Amerikan otoyol güvenliği sigorta enstitüsü (IIHS) tarafından da Top Safety Pick+ derecesiyle ödüllendirildi. Kısaca karşımızda Volvo’nun klasik güvenlik algısını bile aşan bir model duruyor.

Konfor & Yol Tutuş

İş sürüş dinamiklerine geldiği zaman XC90 kocaman gövdesinden beklenmeyecek işler başarıyor. İstenildiğinde yumuşak ve konforlu, istenildiğinde ise sert ve sportif olabiliyor. Zaten bu kadar performanslı, yüksek yapılı bir aracı başka türlü kontrol altında tutamazdınız. Aracın yeni platformu, ön ve arkada tamamen yeni bir süspansiyon sistemi içeriyor. Önde çift salıncaklı ve arkada çok kollu olan sistem, beş farklı moda sahip elektronik havalı süspansiyonuyla her koşula uymayı başarıyor. Kocaman gövdesine rağmen virajlı yollarda istekle ilerleyen ve kullanıcısını tedirgin etmeyen XC90, özenli bir mühendislik eseri oluğunu ispatlıyor.

Teknik Özellik

Motor DOHC, 16V, turbo + elektrik
Motor Hacmi 1969 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç 320 HP 5700 d/d +87 HP
Maksimum Tork 400 Nm 2200 d/d + 240 Nm
Performans
0-100 km/s Hızlanma :

5.1 sn

 

Maksimum Hız : 230 km/s
Frenler
Ön 366 mm hava kanallı disk
Arka 340 mm hava kanallı disk
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi :
Şehir Dışı :
Karma 2.1 lt/100 km
Test 7.0/ 100 km
CO2 Emisyonu : 49 gr/km
Boyutlar
Uzunluk 4950 mm
Genişlik 1923 mm
Yükseklik : 1776 mm
Dingil Mesafesi 2984 mm
Bagaj Hacmi 723-1886 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 50 lt
Boş Ağırlık : 2050 kg
Lastik Boyutu 275/45 R20

 

İkinci El Volvo SUV İlanları

HENÜZ YORUM YOK