Ana Sayfa Testler 2020 Hyundai Elantra 1.6 CRDİ DCT Detaylı İnceleme

2020 Hyundai Elantra 1.6 CRDİ DCT Detaylı İnceleme

0
6000

Hyundai marka otomobil ilanlarına baktığınızda ya da markanın otomobillerini incelediğinizde tasarım konusunda gerçekten başarılı bir stil izleyebilirsiniz. Benzer şekilde Yeni Hyundai Elantra tasarım konusunda gerçekten premium bir etki yaratıyor. Bu otomobilin tasarımı gerçekten de usta elinden çıkmış. Tüm detaylarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Hyundai Elantra, tasarım detaylarını çok iyi kullanan bir otomobil. Sedan  bir araç olmasına rağmen bütünlüğünde yakalanan uyum beğeni kazanma olasılığını yüksek seviyelere taşıyor. Sivri far tasarımlı yapısına eşlik eden şişkin motor kaputu tasarımıyla agresif bir görünüm de kazanmış durumda. Havalandırma ızgarasının krom ve alışkın olduklarımızdan biraz daha farklı bir tasarıma sahip detayları da kaliteye gönderme yapıyor. Arka tasarımda da bagaj kapağının sivri bir formla spoiler olarak kullanılması akıllıca bir çözüm olmuş.

Bu bölümde de çıkıntılı bir tasarım ve sivri formlu aydınlatmalar kullanılması profilden gelen hareketli tasarıma başarılı bir şekilde eşlik ediyor. Bu aracın özelinde renklerin ne kadar önemli olduğuysa bir kez daha ortaya çıkıyor. Hyundai Elantra’nın Akdeniz Mavisi rengi çok etkileyici Söz konusu renk seçeneğiyle Elantra, meraklı gözleri üzerine bir mıknatıs gibi çekiyor. Premium araçların dikkat çeken tasarım detaylarını kullanarak gerçekten de kendisini çok önemli bir avantaj sağlıyor ve bulunduğu her ortama yakışıyor.

İç Mekan

Hyundai Elantra iç mekan tasarımı konusunda da ferah renklerin tercih edilmiş olması iyi olmuş. Kokpit tasarımında iki parçalı bir tasarım ve iki farklı renk tercih edilmiş. Bu sayede zaten oldukça geniş olan iç mekanın daha ferah hissedilmesi sağlanmış. Kullanılan plastik malzeme kalitesi açısından hala bazı yerlerde biraz daha ucuz malzemeler var. Ama Hyundai bunun azaltılması konusunda günden güne gelişmeye devam ediyor. Bizlerin iç mekanda kullanılan aydınlatma renkleri konusunda bazı şikayetleri oluyor. Örneğin mavi renkler bu bölümde gözü fazla alıyor. Ayrıca vites konsolunun olduğu bölümde yapılan aydınlatmaların biraz fazla olması da kullanım sırasında göz alıyor. Görüş açıları konusunda A sütununun kalın yapısı ve ön camın eğimli karakteri dar alan park manevraları sırasında kısıtlama yapıyor. Ama bu duruma alışkanlık kazanmak için birkaç sürüş yeterli oluyor.

Kullanışlı ekranın orta konsolun içine gizlenmiş olması en iyi seçenek. Dışarda duran bu tip ekranların tasarımını çok sevemedik. Eşya gözlerinin sayısı açısından aradığımızı bulduğumuz detaylara sahip. Kapı içlerindeki cepler de beklentileri karşılıyor. Eşyalar açısından en önemli şovunu Elantra bagajıyla yaparak devasa bir kullanım alanı sunuyor. İç mekanda direksiyon simidinin tasarımının daha iyi olmasını ve üzerinde yer alan kumandaların kullanımının daha iyi olmasını beklerdik.

Yeni Hyundai Elantra Performans ve Motor

Hyundai elantranın motoru, konforlu bir sürüş için oldukça mükemmel bir biçimde optimize edilmiş. Motor ve şanzıman uyumu konusunda son dönemlerde test ettiklerimiz arasında en iyilerden biri. 4000 d/d’de 136 HP güç üreten 1.6 lt’lik dizel ünite 1750 d/d’deyse 300 Nm torku kullanıma sunuyor. 1.6 lt dizel motorlar içinde en yüksek gücü üreten seçeneklerden biri. Performanslı karakteriyle göz dolduran dizel motor tork verisini de biraz daha alt devre çekebilse çok daha iyi olacaktır. 1750 d/d’nin altında kaldığınız zaman güç biraz cılız kalıyor. Elbette burada sürücünün en önemli yardımcısı olarak 7 ileri oranlı DCT çift kavramalı şanzıman ön plana çıkıyor.

Vites seçimlerini hızlı ve tam istendiği gibi yapan şanzıman alt devirlerde boşluk yaşanmaması için ayarlanmış. Bunun yanında üst viteslere tırmanma hızı da oldukça iyi. Bu sayede yakıt tüketimini düşürme konusunda da etkin bir rol üstleniyor. Yapmış olduğumuz tüketim testlerinde yüksek bir performans sunan motorun aynı zamanda ekonomik tüketim sonuçlarına imza atacağını da görmüş olduk. Bu ikiliyle ilgili en önemli şikayetimiz biraz gürültülü çalışmaları oldu. Dizel motor gürültüsü iç mekana beklediğimizden biraz daha fazla yansıyordu.

Güvenlik

Hyundai Elantra en önemli çarpışma testi olan EuroNCAP testine en son 2001 yılında katılmış görünüyor. Fakat Amerika’da yapılan ve son dönemlerde büyük bir ilgiyle takip edilen IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) testinden tüm branşlardan tam puan alarak güvenliğini ispatlamış durumda. Tüm kriterlerden en iyi puan alarak ayrılması IIHS gibi zor kriterlere sahip bir çarpışma testi için iyi bir sonuç. Bunun yanında araçta sürücü, yolcu, yan ve perde havayastıklarının standart olarak sunuluyor olması da önemli bir artı. Yine de yol yardımcısı güvenlik donanımlarının da olmasının artık zamanı geldi diye düşünüyoruz.

Konfor & Yol Tutuş

Hyundai Elantra sürüş karakteri açısından önemli gelişmeler kaydeden bir otomobil. Şaside güvenlik için önemli gelişmeler yapıldığı aldığımız notlar arasında yer alıyor. Bunun yanında güçlendirilmiş B sütunları, arka koltuklar için çift darbe kirişleri de kullanılmaya başlanmış durumda. Dayanıklılığı artırılan şasinin elbette tek özelliği bu değil. Bu yenileme ile birlikte güvenli sürüş konusunda da birkaç adım ileriye gitmiş durumda. Arka arkaya yaptığımız viraj performansı testlerinden sorun yaşamadan ayrıldı. Küçük kaymaların yaşandığı zamanlarda da başarılı çalışan ESP sistemi aracı güvenli çizgisine yeniden dahil etti. Yönlendirme kabiliyetinde biraz boşluk olsa bile rahatsız edici bir boyutta değil ama daha iyisini de hak ediyor. Süspansiyon hem konfor hem de dinamik ayarları barındırıyor. Birleşim iyi yapılmış ve ikisinden de çok fazla ödün vermeden görevini yerine getiriyor. Arka tarafta biraz sert olmasıysa derin çukur geçişlerinde darbenin yaşam alanında biraz fazla hissedilmesine neden oluyor.

Yeni Hyundai Elantra Teknik Özellikler

Motor : 1.6
Motor Hacmi : 1582 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 136 HP 4000 d/d
Maksimum Tork : 300 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11.0 sn

 

Maksimum Hız 200 km/s
Frenler
Ön Hava kanallı disk
Arka disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 4.7 lt
Şehir Dışı : 3.8 lt
Karma : 4.1 lt
Test : 6.5/ 100 km
CO2 Emisyonu : 109 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 4570 mm
Genişlik : 1800 mm
Yükseklik : 1450 mm
Dingil Mesafesi : 2650 mm
Bagaj Hacmi : 458 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 50 lt
Boş Ağırlık : 1420 kg
Lastik Boyutu : 225/45 R17

 

İkinci El Hyundai İlanları

HENÜZ YORUM YOK