Ana Sayfa Testler Yeni İsme Çeyrek Kala: Mercedes Benz SLK

Yeni İsme Çeyrek Kala: Mercedes Benz SLK

0
4333

Tasarım

Mercedes-Benz SLK, her zamanki gibi çekici bir tasarıma sahip. Markanın SLS modeliyle başlayan tasarım dilinin yansıması olan model, yaşına karşın hala güncel görünüyor. Bu da onu tasarlayanların başarısı olsa gerek. Önde kullanılan büyük farlar, motor kaputundaki kabartmalar ve yine büyük marka logosu aracın olduğundan daha güçlü görünmesini sağlıyor. Yandan klasik roadster hatlarına sahip olan aracın uzun motor kaputu, kısa bagaj bölümü dikkat çekiyor. Arkada kullanılan stoplar eski Mercedes-Benz modellerine gönderme yaparken, çift egzoz çıkışı böyle bir otomobilin değişmezi.

SLK İç Mekan

Aracın dış mekanında geçen yıllar ne kadar hissedilmiyorsa iç mekanında da o kadar hissediliyor. Malzeme kalitesi yüksek ve işçilik düzeyi yüksek. Fakat kullanılan oyuncakları demode. Örneğin orta konsoldaki multimedya ekranı günümüz beklentilerini karşılamaktan uzak. Dokunmatik özelliği olmayan ekran vites kolunun ardındaki dairesel kumanda ile kontrol ediliyor. Yeni şanzıman yeni bir vites koluyla iç mekandaki yerini almış. İki dairesel bölümden oluşan gösterge tablosunun ortasında yol bilgisayarı ve bazı araç ayarları için ayrılmış ekran bulunuyor. Mercedes-Benz SLK’nın koltukları vücudu başarıyla sarmasını biliyor. Serin günlerde, üstsüz kullanımda koltuk başlıklarından kullanıcıların boynuna ve başına sıcak hava üfleniyor. Düşük hızlarda bu teknoloji işe yarasa da hız artınca üşümenin pek önüne geçemiyor. SLK’nın Magic Sky Control ismini verdiği teknolojisi, tek dokunuşla tavan camının karartılmasına olanak sağlıyor. Tavan 20 saniyede açılıp kapanabiliyor. Ancak bu sistemi çalıştırmak için ya durmak ya da çok düşük hızda hareket etmek gerekiyor. Mercedes-Benz SLK, tavanı kapalıyken 335 litre, açıkken 225 litre bagaj hacmi sunuyor.

Motor

Test ettiğimiz model SLK 300 diye geçiyor ve bagaj kapağında böyle bir ibare olsa da aslında 2.0 litre hacminde turbo beslemeli bir motordan güç alıyordu. Bu motor 5500 d/d’de 245 hp güç, 1300 ile 4000 d/d arasında 370 Nm tork üretiyor. Motorun gücü 9 kademeli, otomatik bir şanzımanla arka lastiklere iletiliyor. Hızlanma konusunda istekli olan araç şanzıman konfor konumundayken vites geçişlerinde biraz ağır kalıyor. Ancak spor konumda yeterince hızlı. Araç fabrika verilerine göre 0’dan 100 km/s hıza 5.8 saniyede ulaşıyor. SLK gibi araçlarda yakıt tüketimi genelde alıcılar tarafından düşünülmez. Fabrika verilerine karma kullanım ortalaması 6.1 litre olarak açıklanıyor. Ancak bizim test ortalamamız 9.5 litre olarak gerçekleşti.

Konfor & Yol Tutuş

Test ettiğimiz Mercedes-Benz SLK 300 modelinde Agility Control süspansiyon sistemi kullanılıyordu. Bu sistem süspansiyonların sönümleme kapasitesini yol koşullarına göre ayarlıyor. Bu sayede SLK genel anlamda konforlu bir otomobil. Ancak bu onun sportif yönünün eksik olduğunu size düşündürmesin. Yeri geldiğinde de küçük bir viraj avcısı gibi davranıyor. Markanın ESP sistemi çok müdahaleci. Bu sebeple yüksek torkun etkisi ile arka kısımda en ufak bir hareketlenme olduğunda hızla devreye giriyor. Ancak tamamen kapatılabilmesi eğlence isteyenlere ilaç gibi gelecektir.

SLK Teknik Özellikleri

Motor: 2.0 Turbo
Motor Hacmi: 1991 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 245 hp 5500 d/d
Maksimum Tork: 370 Nm 1300-4000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 5,8sn
Maksimum Hız: 250 km/s
Frenler
Ön: Hava Soğutmalı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 7,8 lt
Şehir Dışı: 5,2 lt
Karma: 6,2 lt
Test: 9,5 lt
CO2 Emisyonu 144 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4134 mm
Genişlik: 1810mm
Yükseklik: 1301 mm
Dingil Mesafesi: 2430 mm
Bagaj Hacmi: 335/225 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt
Boş Ağırlık: 1500 kg
Lastik Boyutu: 225/40 R18

 

2.EL ARABA İLANLARI

HENÜZ YORUM YOK