Yeni Renault Captur küçük SUV sınıfında yer alan bir model olmasına rağmen küçük olarak kalmaz ve büyük işler başarır. Her ihtiyaca cevap veren seçenekleri olması çok büyük avantaj.
Yeni Renault Captur Tasarım Özellikleri
Yeni Renault Captur formunda görünen bir araç tasarımına sahip. Yollara çıktığı anda dinamik ve formda olan yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Onu test ettiğim süre boyunca özellikle kompakt SUV kullananların meraklı bakışlarını üzerine çekmesi, boyutlarının büyüyen yapısının yollara da tam olarak yansıdığının önemli bir göstergesi oldu.
Daha atletik ve dinamik hatlara sahip Yeni Captur, güçlendirilen SUV kimliği ile göze hitap ediyor. Dış tasarımda gerçekleştirilen dönüşüm sayesinde modelin çizgileri daha modern, kendine özgü ve etkileyici hale gelmiş. 4,23 metre uzunluğu ile önceki modele kıyasla 11 cm daha uzun. Bu boy atışla birlikte yaşam alanında da daha geniş bir kullanımı olacağını tasarıma baktığınız anda anlıyorsunuz.
Ona baktığım zaman ön ve arka tarafta kullanılan ve son derece farklı görünen Full LED C aydınlatma elemanları ve dekoratif krom detaylar dikkat çekici. Modelin ayırt edici özelliklerinden olan çift renkli gövde, Yeni Captur’de de oldukça başarılı bir şekilde sunuluyor. 8 farklı ana gövde renk seçeneğinin yanı sıra, tavan gövde ile aynı renkte veya kontrast oluşturacak şekilde Yıldız Siyah, Atacama Turuncu ve Antik Beyaz olmak üzere 3 farklı renkte sunulabiliyor. Tavan, ayrıca elektrikli açılır cam tavan özelliği ile de birlikte sunulabiliyor.
Renault Captur İç Mekan Özellikleri
Tasarımına baktığınız anda büyüdüğünü anlıyorsunuz ve yaşam alanına geçtiğinizde de bu büyümenin iç mekan genişliğine önemli bir katkı sağladığını görüyorsunuz. Yerini aldığı modele göre daha geniş ve daha rahat kullanılan bir yaşam alanına sahip. Bu onun daha fazla ilgi görmesinin en önemli nedenlerinden biri olacaktır.
İç mekanda teknoloji de oldukça üst seviyeye çıkarılmış. Öncelikle bugüne kadar gördüklerim arasında en iyi gösterge panellerinden birine sahip. Hem çok kolay bir şekilde takip ediliyor hem şık görünüyor hem de eğlenceli detaylar sunuyor. Akıllı kokpitin başrol oyuncusu olan 9,3 inç multimedya ekranı segmentinin en büyük dikey tablet ekranı olarak dikkat çekiyor. İlk bakışta bu heybetli ekran biraz korkutsa bile sonrasında kolay kullanımına alışılıyor ve hayatın değişmeyecek parçalarından biri olacağını net bir şekilde ortaya koyuyor. Hafif kavisli dikey tablet, yolcu bölmesine modern bir görünüm kazandırırken, hafif eğim sayesinde ekranın okunabilirliği artıyor. Sürücüye doğru dönük yeni Renault EASY LINK multimedya sistemi sayesinde, tüm multimedya, navigasyon ve bilgi-eğlence hizmetlerinin yanı sıra MULTI-SENSE ayarlarına ve sürüş yardım sistemlerinin parametrelerine de kolayca erişilebiliyor.
Eşya gözleri, kullanılan malzemelerin kaliteli oluşu, küçük sınıf kalıbına sıkışmayan büyük bagajı, iddialı baş mesafesiyle Captur beğenimi kazandı. Biraz görüş açılarında ve dikiz aynasını ayarlamada sıkıntı yaşamam görüş konusunda sıkıntı yaşamama neden oldu. Ancak bu duruma ikinci kullanışımda alıştım.
Renault Captur Motor Özellikleri
Yeni Renault Captur, tamamı turbo yeni benzinli ve dizel motorlarıyla sınıf atlamış diye düşünüyorum.
5 ileri manuel vites kutusunun yanı sıra 7 vitesli çift kavramalı otomatik vites kutusu ile sunulan motorlar, optimize yakıt tüketiminin yanı sıra düşük emisyon seviyeleri sunuyor.
Yeni Captur, uzun menzillerde araç kullanan sürücülerle 2 farklı dizel motor seçeneğini buluşturuyor. 1.5 litre motorlardan 95 beygir olanı 240 Nm tork üretirken, 6 ileri manuel şanzıman sunuyor. 115 beygire sahip dizel motor ise 260 Nm tork üretiyor. Bu motor seçeneği ise 7 ileri otomatik EDC şanzıman ile sunuluyor. 3 farklı benzinli motorla Türkiye’ye gelen Yeni Captur’de, 100 beygirlik 1.0 TCe motor 5 ileri manuel vitesle sunuluyor. 7 ileri otomatik EDC şanzımanla sunulan 1.3 litrelik TCe motorlardan ilki 130, ikincisi ise 155 beygir gücünde. Test konuğum bu motor seçeneğinin 130 beygir güç üreten versiyonu oldu.
Bana en çok sorulan soruların başında “performansı nasıl” geliyor. Açıklanan fabrika verilerine bile bakmadan şunu söyleyebilirim: Hem şehir hem de otoyol kullanımlarım sırasında performans bana hiç sıkıntı yaşatmadı, hatta onu kullanmaktan keyif almamı sağladı. 100 km karma yol parkurunda yaptığım yakıt tüketim testinden de 6.9 litre gibi bu tip bir araçtan tam istediğim sonucu elde ettim. Fabrika verilerinde 0-100 km/s hızlanması için 9.6 saniyenin yeterli olduğu belirtiliyor ve bu sonuca ulaşabileceğini de testler sırasında ispat ediyor. Açıklanan son hız verisiyse 193 km/s. Elbette bu limitlerde test etmedim ama 7 ileri oranlı otomatik şanzımanla nefesi kesilmeyen bir performans sunuyor.
Yeni Renault Captur Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri
Yeni Renault Captur konfor konusunda adını hem sınıfında hem de bir üst sınıfta çok rahat bir şekilde üst sıralara yazdırır. Renault bu işi gerçekten çok iyi yapmaya başladı ve sonuçlarını da elde ettiği başarılı satış rakamlarıyla alıyor.
Araç içinde 4 kişi olarak yaptığımız uzun süreli yolculuklar sırasında ortaya koyduğu konfor herkesi memnun edecek türdendi. Yalıtım konusunda da yerini aldığı modele göre çok daha iyi bir iş ortaya koymuşlar. Yüksek hızlara çıkıldığında bile gürültü rahatsız edici bir duruma gelmiyor. Arka koltukların tıpkı ön koltuklar gibi hareket edebiliyor olması yaşam alanının en sevdiğim özelliklerinden oldu. Bu sayede bagaj hacmi de 422 lt ile 536 lt arasında o anki sürüş koşullarına göre kullanılabiliyor. Arka koltuklar yatırıldığındaysa ortaya 1275 litrelik bir kullanım alanı çıkıyor.
Teknolojik sürüş yardımcılarının desteğini yanına alan Yeni Captur sürüş güvenliği konusunda da adını en iyiler arasına zorlanmadan yazdırıyor. Sert çukur geçişleri sırasında verdiği iyi tepkileri bol virajlı hızlı sürüşler sırasında da aynı şekilde gerçekleştiriyor. Direksiyon sisteminin konfor odaklı çalışma karakteri biraz daha dinamik sürüşler isteyenler için alışkanlık gerektirecektir. Yumuşak ayarlara sahip olan yönlendirme sistemi şehrin kalabalık caddelerinde yaptığınız sürüşler sırasındaysa çok işe yarıyor. Direksiyon simidinin üsten ve alttan basık olan yapısı da biraz alışkanlık gerektiren detaylar arasında yer alıyor.
Yeni Renault Captur Güvenlik Özellikleri
Renault markası Euro NCAP çarpışma testlerinden aldığı başarılı puanlarla sıklıkla adından söz ettiriyor. 2019 yılında çarpışma testine çıkan Renault Captur bu testi en yüksek puan olan 5 yıldız alarak tamamladı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96 gibi oldukça iddialı bir puan aldı. Çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 83, yaya güvenliğinden yüzde 75 ve elektronik yardımcılarından yüzde 74 alarak güvenli bir araç olduğunu bu testte ispatladı.
Renault Captur Yorumları
Yeni Renault Captur satışa sunulmadan uzun bir süre yerini aldığı Captur modelini kullanmış ve kullandığım süre boyunca sunduğu özelliklerini sevmiştim. Yenisini kullanmamın ardından onda kabiliyetli bulduğum ne varsa üzerine eklediğini ve çok daha iyi bir seviyeye geldiğini gördüm. Renault Captur sunduğu özelliklerle onu satın alanları üzmeyecek, keyif verecek bir araç olmuş.
Renault Captur Fiyatı
Günümüzün sıfır otomobil fiyatlarına baktığım zaman mantıklı bir seviye içinde kalmayı başarıyor. Önemli rakipleriyle hemen hemen aynı etikete sahip. Herkese hitap eden seçeneklere sahip olan Yeni Renault Captur, Türkiye’de 211 bin 900 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Açıklanan liste fiyatlarında en yüksek etiket olarak 346 bin 900 TL belirtiliyor.
Renault Captur Teknik Özellikleri
- Motor: 1.3 lt
- Motor Hacmi: 1333 cc
- Silindir Adedi: 4
- Maksimum Güç: 130 HP
- Maksimum Tork: 240 Nm
Performans Verileri
- 0-100 km/s
- Hızlanma: 9.6 sn
- Maksimum Hız: 193 km/s
Frenleri
- Ön: Hava Soğutmalı Disk
- Arka: Disk
Yakıt Tüketimi Miktarı
- Yakıt Türü: Benzin
- Şehir İçi: 7.5 lt/100 km
- Şehir Dışı: 5.1 lt/100 km
- Karma: 5.5 lt/100 km
- Test: 6.8 lt/ 100 km
- CO2 Emisyonu: 124 gr/km
Boyutlar
- Uzunluk: 4227 mm
- Genişlik: 1797 mm
- Yükseklik: 1576 mm
- Dingil Mesafesi: 2639 mm
Bagaj Kapasitesi
- 526 lt
- Yakıt Depo Kapasitesi: 48 lt
- Boş Ağırlık: 1334 kg
- Lastik Boyutu: 215 / 60 R17