Ana Sayfa Testler 2020 Fiat Egea HB 1.6 Multijet Detaylı İnceleme

2020 Fiat Egea HB 1.6 Multijet Detaylı İnceleme

4
9051

Fiat Egea HB kompakt otomobil üretim alanında oldukça iyi bir konuma sahip. Yeni üretilen Fiat Egea HB modeli ile de bu etkiyi net bir şekilde görebiliyoruz. Otomotiv pazarında satış konusunda yüksek ivme yakalayan Fiat bu alanda uzun süre ön sıralarda olacak gibi görünüyor.

Tasarım

Fiat Egea HB tasarım konusunda İtalyan esintilerini çok net bir şekilde yansıtıyor. Markanın genlerinden gelen mirası son derece iyi bir şekilde kullanan Fiat Egea HB bazı bölgelerde kullanılan keskin hatlarıyla dinamik bir tasarıma gönderme yapıyor. Özellikle motor kaputunun tasarımı ve profil görünümündeki derin izler bu izlenimi yaratıyor.

Havalandırma ızgarasında kullanılan petek tasarımı keşke daha bir bütün halinde olsaydı diye düşünmeden edemedik. Tasarımcılar bu otomobilde havalandırma ızgarasını kesik kesik görünen bir formda olacak şekilde karşımıza çıkardı.

Kaliteli görünen detaylara da ev sahipliği yapan Fiat Egea HB arka tasarımıysa “ben İtalyan’ım” diye haykırıyor. Özellikle stop lambalarının tasarımı diğer İtalyan otomobillerden son derece tanıdık. Bütününe bakıldığında, hem ikinci el otomobiller için hem de sıfır kilometre araçlar için, kompakt HB sınıfında yaşanan rekabete tasarım açısından rahatlıkla kafa tutabilecek bir otomobil.

İç Mekan

İç mekanda kalite seviyesi son derece yüksek. Avrupa pazarında da çok önemli bir rol oynayacak olan Fiat Egea HB, Avrupalı müşterilerin beklentilerini karşılayacak kaliteyi sunuyor.

Bu araçta en çok sevdiğimiz detaylardan birisi sessizlik oldu. Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen aracın sessiz olabilmesi için gerçekten de büyük bir çaba harcanmış ve bunda da başarılı olunmuş. Yaşam alanı genişliği konusunda da rakiplerinin seviyesini zorlanmadan yakalıyor. Arka diz mesafesi açısından beklentilerimizi karşıladı.

Görüş açıları konusunda önemli bir sıkıntı yaşamadık. Şehir kullanımlarında, dar manevralar sırasında bile görüş sorunu yaşamadık. Kokpit ve orta konsol tasarımı açısından kolay ve rahat kullanımın ön planda olduğu bir yapısı var.

Fiat Egea HB’nin olumsuz özellikleri sorusuna da şöyle bir yanıt vermek mümkün: Orta konsolun üzerinde bulunan ekranın tasarımı eleştirilebilir.  Keşke bunun yerine diğer birçok rakibinde olduğu gibi orta konsolun içine monte edilmiş bir ekrana sahip olsaydı.

Motor

Fiat Egea HB Motor seçenekleri arasında zengin bir listeye sahip olması onun elini güçlendiren detaylardan. 1.4 lt 95 ve 120 HP güç üreten benzinli, 95 HP güç üreten 1.3 lt dizel ve test aracında da olduğu gibi 1.6 lt 120 HP güç üreten motor seçenekleri araçta sunuluyor.

Şu anda onun en büyük eksikliği otomatik şanzımanın sunulmaması. Fakat Fiat Türkiye yönetiminin yaptığı açıklamalara göre bu da çok uzun zaman alan bir eksiklik olmayacak.

120 HP güç üreten 16 supaplı, 4 silindirli, son nesil Multijet dizel motor bu gücünü 3750 d/d’de kullanıma sunuyor. Onun en önemli kozu olan 320 Nm’lik torkuysa 1750 d/d’den itibaren kullanıma hazır. Fakat bu tork verisinin biraz daha alt bantta yani 1500 ve aldı gibi bir devirde sunulması daha iyi olurdu. Bu durum araçta turbo boşluğu yaşanmasına neden oluyor. 6 ileri oranlı manuel şanzımanla kombine edilen araçta bu durumu yaşamamak için vites seçimlerinin özellikle yokuş çıkışlarında iyi yapılması gerekiyor.

Güvenlik

Fiat Egea HB’in yakın bir zamanda EuroNCAP çarpışma testine girmesi bekleniyor. Buradan çıkan sonuç konusunda Fiat yetkilileri son derece umutlu ve araçlarının güvenlik konusunda sıkıntı yaşamayacağından emin görünüyorlar. Aracın standart güvenlik donanımları arasında reklam filmlerinde de sıklıkla karşımıza çıktığı gibi panik fren destek sistemi bile bulunuyor. Bu sistem sayesinde siz fark etmesiniz bile şehir kullanımlarında bir tehlike yaşandığında araç kendisi fren yapıyor.

Konfor & Yol Tutuş

Fiat Egea HB süspansiyon sistemi onun konforlu bir sürüş sunmasını sağlıyor. Sessizlik söylediğimiz gibi konfor açısından onun en büyük artısı. Bu sessizliği mekanik aksamlardan neredeyse hiç ses gelmemesini de eklemiş durumda.

Derin çukur geçişleri sırasında bile hem süspansiyon sistemi darbeyi son derece iyi emiyor hem de yalıtımın başarısıyla araç sessizliğini koruyor.

Elektrikli Dualdrive direksiyon sisteminin kullanıldığı araçta direksiyon simidi çok sevemediğimiz detaylardan oldu. Hissiz bulduğumuz direksiyon simidi yönlendirme kabiliyeti açısından onun puanlarını kırıyor. Bununla birlikte direksiyon simidinin üzerinde yer alan kumandaların da biraz daha kaliteli görünmesini beklerdik.

Yol tutuş açısından sınıfının dinamik olma yapısıyla ön plana çıkan modellerine bile kafa tutabilecek bir kabiliyeti var. Önde McPherson arkadaysa yarı bağımsız süspansiyon sistemi son derece başarılı bir görev yerine getiriyor. Açıklanan fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 9.8 sn’de tamamlayan araç buna yakın zamanlara imza atacağını belli ediyor.

Teknik Özellik

Motor : 1.6 lt
Motor Hacmi : 1598 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 120 HP 3750 d/d
Maksimum Tork : 320 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 9.8 sn
Maksimum Hız : 200 km/s
Frenler
Ön : Hava Kanallı Disk
Arka : Disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 4.4 lt
Şehir Dışı : 3.3 lt
Karma : 3.7 lt
Test : 5.6 lt
CO2 Emisyonu : 98 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 4368 mm
Genişlik : 1792 mm
Yükseklik : 1495 mm
Dingil Mesafesi : 2638 mm
Bagaj Hacmi : 440 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 50 lt
Boş Ağırlık : 1295 kg
Lastik Boyutu : 205/55 R16

 

İkinci EL Fıat Egea HB İlanları

4 YORUMLAR

  1. AHMET GUMAN
    Testi yapan arkadaşı tam olarak anlamadım. 0-100 9.8 saniye diyor. sonra buna yaklaşacağını düşünüyoruz diyor. ne zamandan beri bilimsel datalar düşünceyle şekilleniyor? Bir de araç sessiz denmiş. Allah aşkına kullanmamış olsam inanacam. içeride 2 kişi birbirini duymuyor 90la giderken. Bu taraflı ve başarısız bir yazı olmuş. Reklam kokan hareketler bunlar
  2. emre x
    Gerçekten bu araçları değerlendiren arkadaşlara boşa para ödüyorsunuz. Sınıfının güvenlikte en iyisi seçilmiş ve bunu girdiği testler ile kanıtlamış Jazz'a 4 puan verdiğiniz değerlendirmenizde, teste bile girmemiş araca 5 puan verilmiş. Alandan bir uzman olarak tavsiyem çalışanlarınızı ciddi şekilde gözden geçirin ve editör kontrolü olmadan bu yazıların yayınlanmasına onay vermeyin.
  3. CENK TOSUN
    EuroNCAP sonuçu olan araca 5 puan veriyorsunuz, 5 yıldız alan Honda Jazz'a 4 puan veriyorsunuz. Ey sevgili Murat ya sen Fiat markasının adamısın yada bu sitede test yazamayacak birisin kusura bakma. Diğer bir alternatif de bizle dalga geçiyorsun.
  4. Uğur ...
    2018 Kasım ayında sıfır 1.4 95 ph urban hb aldım.suan 3500 km deyim araç çok zevkli ve çoğu araca görsel ve kullanım olarak kök söktürüyor .neymiş paramı verilirmis neymiş Tofaş Doğan cakmasiymis ya herkes bir markaya takılmış denemeden laf üretiyor.aracta ses falan yok gayet performanslı bozuk zeminlerde bile jeep kullanıyor gibisin .Ben frankfurtta ne marka araçlar kullandım bu paraya bu araba lokum lokum....bu araca paramı verilir diyorlar ama bir bakışları var anlamadım yani. İnci beji renk ve seramik kaplama yaptırdım. çelik jant 17 inç Goodyear lastikleri LED sis farları daha ne olsun .yakıta gelirsen deli gibi bilinçsiz vites değiştirip gaz a olur olmadık cokersen her araç yakar .Aile aracı .tavsiye ederim.hic bir sorun yaşamadım.