Ana Sayfa Danışman Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?

Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?

0
3635

Aklınızda “Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?” sorusu varsa bu içeriğimiz tam size göre! Genel olarak sürücülerin en çok tercih ettiği bazı araç koltuk döşeme tipleri bulunuyor. Yaygın koltuk döşeme tipleri arasında kumaş, deri ve suni deri yer alıyor. Ayrıca bu koltuk döşeme tiplerinin farklı temizlik yöntemleri bulunuyor.

Araç Koltukları Döşeme Tipine Göre Nasıl Temizlenir?

Gün içinde sürekli kullan araçlar, bakımın yanında temizliğe de ihtiyaç duyuyor. Genellikle sürücüler aracın dış yıkamasına daha dikkat ediyor. Aracın iç yıkamasında ise aynı hassasiyet gösterilmiyor. Araç koltuk temizliği ise iç temizlikteki en önemli detaylardan biridir. Çünkü en kolay kirlenen bölgelerden biri, araç koltuklardır.

Aracın koltuk temizleme yöntemi, koltuk döşeme tipine göre farklılık gösterebilir. Bununla berber temizlik malzemeleri de kumaşa göre değişmektedir. Temizlik malzemesi kullanılmadan önce döşemenin ufak bir yerinde denenmeli. Böylece doğabilecek olumsuz sonuçlar engellenmiş olur.

Aynı zamanda evlerde kullanılan temizlik malzemeleri, ilk denemelerde başarılı sonuç veriyor gibi gözükse de uzun vadede kalıcı hasarlara sebep olabilir. Bu nedenle araç temizliğinizde otomobil için üretilen temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.

Kumaş Koltuklar Nasıl Temizlenir?

Kumaş döşemeler çok kullanışlı ve dayanıklıdır. Ayrıca kumaş döşemelerin temizliği oldukça basittir. Temizlik için araca uygun deterjan, kova, kurulama bezi, sünger ve fırça yeterli olacaktır. Öncelikle tüm eşyalar boşaltılıp araç detaylıca süpürmelidir. Bu sayede koltuk üzerindeki kirler arındırılabilir. Ardından bir kovaya sıcak, diğer kovaya soğuk su koyulmalı. Sıcak su bulunan kovaya bir miktar deterjan eklenerek sünger batırılmalı daha sonra fazla suyu sıkılmalı. Döşemeler ovularak temizlenmeli.

Aracın döşemelerine çok fazla baskı uygulanmamalı. Sünger ile koltukları sildikten sonra bir bezi soğuk suya sokup durulama işlemi yapılmalı. Bu sayede kullanılan temizlik ürünü de koltuklardan ayrışmış olacak. Ayrıca aracın döşemeleri için çok fazla su kullanmaktan kaçınılmalı çünkü koltuklar çok ıslak kalabilir. Bütün işlemler bittikten sonra araç kurumaya bırakılmalı.

Daha iyi bir sonuç elde etmek için; eğer su çekebilen bir halı yıkama cihazı mevcut ise silinen bölgelerin üzerinden geçilebilir. Silinen bölgeler iyice kurutulmalı. Araç mümkün olduğunca havalandırılmalı; çünkü daha sonrasında kötü koku gibi durumlar yaşanabilir.

Deri Koltuklar Nasıl Temizlenir?

Deri koltuğun avantajları bol ama dezavantajları da yok değil. Öncelikle döşemeleri elektrik süpürgesi yardımıyla süpürüp tozlardan arındırın. Ardından deri koltuklar için özel olarak üretilmiş bir temizlik malzemesi kullanılarak temizliğe başlanmalı. Bu konuda kendini kanıtlamış markaların ürününü kullanmak, döşeme sağlığı için oldukça önemli. Ayrıca koltuğun ömrünü de uzatacaktır.

Deri koltuk bakımında en önemli detaylardan biri ise koltuğun soğuk olmasıdır. Güneşte bekleyen arabanıza direkt uygulama yapmaktan kaçının. Satın alınan temizleyici, üzerinde yazan miktarda araç koltuklarına uygulanmalı. Ardından mikrofiber bez veya sünger yardımıyla koltuklara yedirilmeli. Döşemelere uyguladıktan sonra kurumaya bırakılmalı.

Ek olarak birkaç ayda bir deri bakım kremleri kullanılmanın da faydası vardır. Aynı zamanda deri koltuğu temizlerken vazelin kullanılabilir. Bir süngerin üstüne az bir miktar ürün alarak koltukları silmek koltukları parlatacaktır. Ek bir bilgi olarak deri koltuklarınıza çamaşır suyu gibi kimyasal bileşenler uygulamayın. Koltuklarınıza zarar verebilir.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Araç Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlığımıza da göz atın.

HENÜZ YORUM YOK