Ana Sayfa Danışman Dijital Gösterge Araçlarda Kilometre Düşürme Nasıl Anlaşılır?

Dijital Gösterge Araçlarda Kilometre Düşürme Nasıl Anlaşılır?

2
12387

Dijital gösterge olan araçlarda kilometre düşürünce fark edilmiyor mu ? Bugün sizler için kilometre düşürme olayını biraz incelemek istedik.

Kilometre düşürme, artık normal bir şey gibi anlatılmaya başlanmış durumda. Özellikle şirketler için kiralanan araçlar kısa sürelerde çok yüksek kilometreler yapıyor ve kilometresi düşürülmeyen şirket çıkması araç kalmamış gibi bir durum söz konusu.

Peki dijital göstergeli araçlarda bu işlemler nasıl yapılıyor?

Kilometre sahte mi nasıl anlaşılır ?

Buyurun bakalım ;

1 Dijital Göstergeyi Değişince Kilometre Düşer Mi?

Özellikle eski model, dijital göstergeli araçlarda beyine bağlı bir kilometre sayacı yok, durum böyle olunca üzerine takılmış olan göstergenin üzerinde yazan kilometreyi doğru kabul etmek durumunda kalıyorsunuz.

2000’li yıllarda üretilen Toyota Yaris ya da Renault Twingo bu gösterge şekline sahipler.

Çıkma bir dijital gösterge alıp taktığınız zaman araç kilometresi , çıkma gösterge üzerindeki kilometre kaçta ise o kilometreyi gösteriyor.

Muayene üzerinden kontrol ettiğinizde ise önceki 3 muayenesini kontrol ettiğinizde daha eski bir yıldaki muayenenin daha yüksek kilometre olduğunu görebiliyorsunuz…

Yani bir aracın kilometresi ilerledikçe düşmeyeceğine göre 🙂 bu işte bir iş var derseniz bu araç alırken de satarken sorun veya güvensizlik teşkil edecek bir durum oluşturacaktır.

Dijital göstergeli araç olsun veya olmasın beyin üzerinde kayıt yapan modelleri araştırmaya çalışın.

Bu tarz arabalarda arızalı göstergeyi atmamak, mantıklı olacaktır.

2 Kilometre Düşürülmüş Mü ? Anlamanın Yolları !

Kilometre düşürülmüş mü ? anlamanın en iyi yöntemi HGS uygulaması veya, web sitesi üzerinden kilometre sorgulaması yapmak ve kontrol etmek.

Araba alacağınız kişiden mutlaka muayene kağıdını istemek önemli başka bir konudur.

Yetkili servislerde kilometre kontrolü yaptırmak ve geçmiş servis kayıtlarını kontrol etmek. Çoğu expertiz merkezindeki OBD cihazları ile kontrol edildiğinde gerçek kilometreyi vermeye biliyor.

Aracın iç aksamlarındaki eskimeler direksiyon ve tuşların aşınmış olması size aracın kilometresi ile ilgili fikir verebilir.

“Temele demişler ki aracın 200.000 km de çok fazla bir kilometre böyle bu arabayı satman çok zor demişler. Temelde ne yapacağını sorduğunda: arabanın kilometresini 50.000 e düşür o zaman daha kolay ve daha yüksek fiyata satarsın demişler. Temel bunu yapmış ve aradan geçen bir zamandan sonra tekrar sormuşlar arabanı neden hala satmadın temel diye … Temek Demiş ki : 50.000 kilometredeki arabayı ne diye satayım ki !” 🙂

İkinci el ilanlarımıza bakmak için tıklayın.

Tekerinize taş değmesin.

2 YORUMLAR

  1. ziya
    eski kasa citroen c4lerde çok karşılaştım satın almadan önce bu tarz hilelerle. Dikkat etmek lazım
  2. Cenk Burak
    ikinci el araç alırken ince eleyip sık dokumakta fayda var o sebeple kilometrenin orjinal olup olmadığı da önemli bir konu . çünkü noterden çıktıktan sonra hiçbir hak iddia edemiyorsunuz.