Ana Sayfa Genel LPG’li Arabalar Neden Stop Eder?

LPG’li Arabalar Neden Stop Eder?

0
13176

Oto gazlı arabalarda en çok yaşanılan sorunlardan biri olan LPG’li araçların stop etme sebeplerini inceleyeceğiz. Otomobil yakıtı benzinden tüpe geçtiğinde, rölanti dalgalanmaları ve seyir halinde iken stop etme sorunu gibi bir takım problemler sürüş esnasında oldukça sıkıcı bir duruma gelmektedir. Birçok karbüratörlü veya enjeksiyonlu araç fark etmeksizin yaşanılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki arabanın tüpte iken stop etmesi her zaman için lpg sistemiyle alakalı bir sorun değildir. Araç kaynaklı sebepleri de olabilmektedir. LPG’li araçların stop etme ve rölanti dalgalanması gibi problemlerine neler sebep olmaktadır? LPG’li Arabalar Neden Stop Eder ? yazımızda stop etmeye sebep olan 5 temel sebebi sizler için derledik. Gelin hep birlikte inceleyelim.

LPG’li Arabalar Stop Etme Nedenleri

1 Boğaz Kelebeği

Aracın boğaz kelebeği rölanti düzenlemesini sağlayan önemli bir parçadır. Boğaz kelebeği zamanla tıkanma sorunu yaratabilir. Bunun sonucunda rölanti dalgalanması ve devamında stop etme sorunu kaçınılmaz olmaktadır. Boğaz kelebeğinin temizlenmesi ve doğru adaptasyonun yapılması ile stop etme ve rölanti dalgalanma sorununu çözebilirsiniz.

2 Karbüratörlü Araçlarda Motorun Hava Alması

Aracınız karbüratörlü ise ve yola çıktığınızda seyir halinde vitesi boşa attığınız da aracınızın stop etme sorunu ile karşılaşıyorsanız karbüratörünüzün hava alıyor olması muhtemeldir. Hem benzin de hem de LPG sisteminde aracınız da stop etme problemi oluşuyorsa yetkili servise veya sanayi ustanıza karbüratör tamiri ve bakımı yaptırabilirsiniz. Yaklaşık 3-4 saat süren karbüratör tamiri ve bakımı sonucu stop etme probleminiz çözülecektir.

3 Regülatör Arızası

Regülatör basınç ayarının düşük olması ve regülatörün arızalı olması lpg kaynaklı stop etmeye sebebiyet vermektedir. Regulatör basıncı düzensiz çalıştığında, devir dalgalanmalarına sebep vermektedir. Basınç düzensizliği, LPG enjektörlerine düzensiz yakıt göndereceği için tekleme ve stop etmesi muhtemel olmaktadır.

4 Yanlış LPG Bağlantısı

Lpg takılırken, tesisatında gevşek bağlantılar oksitlenme gibi faktörler LPG de çalışan aracınızın teklemesine sebebiyet vermektedir. LPG tankını aracınıza taktırırken güvenilir markalar ve montaj konusunda uzman olan kişiler tarafından takılması önemlidir. Aksi takdirde montaj esnasında zamanla kabloların gevşemesi nemlenmesi ve oksitlenmesi gibi durumlar meydana gelmektedir. Bu tip nedenler sonucu verimli bir lpg sistemi kullanmanız mümkün olmaz.

5 Periyodik Gaz Ayarı

Yaz ayından kışa mevsimine geçerken veya kıştan yaza geçerken havaların ani değişim göstermesi sonucu gaz ayarında bir takım sorunlar olmaktadır. Gaz kafası üzerinde bulunan cıvatayı çevirerek rölantiyi düşürebilir veya arttırabilirsiniz. Gereken seviyeye getirmeniz önemlidir. Ancak LPG servisinde yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Eğer LPG servisinde yaptırmıyorsanız, oto sanayide ki ustanıza danışmanız aracınız için daha iyi olacaktır. Ustanız gaz ayarını yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, gaz ayarı için tasarlanmış olan cihaza taktığına mutlaka emin olmalısınız. Genellikle motorun sesine göre ayar yapılan gaz ayarı kısa bir süre sonra tekrar stop etme problemini doğurabilmektedir. Ortalama 5 bin km ila 7 bin km arası gaz ayarını yaptırmanız stop etme probleminizin önüne geçecektir. Günümüz itibari ile ortalama gaz ayarı fiyatı 40₺ ile 60₺ arası değişmektedir.

Arabam.com Garaj

Sıfır Kilometre Otomobil Modelleri

HENÜZ YORUM YOK