Günümüz otomotiv dünyası, sürücülere daha hızlı ve akıcı bir sürüş deneyimi sunmak için sürekli olarak evrim geçiriyor. Bu evrimin öncülerinden biri olan Quickshift şanzıman da araç teknolojisinin önemli bir kilometre taşı diyebiliriz. Quickshift, sürücülere vites değişimlerinde mükemmel bir denge sunarak aracın performansını artırırken aynı zamanda yolculukları daha konforlu ve keyifli hale getiriyor. Peki, Quickshift nedir ve bu teknoloji nasıl çalışır? Bu yazıda, Quickshift şanzımanın temel prensiplerini keşfedecek ve aracınızın performansını nasıl optimize edebileceğinizi öğreneceksiniz. Hadi, Quickshift dünyasına birlikte bir göz atalım.

Quickshift Şanzıman Nasıl Çalışır?

Quickshift şanzıman

Renault marka otomobillerle birlikte anılan Quickshift şanzımanlar nasıl çalışır diye baktığımızda, bu tür şanzımanların hızlı vites değişimi için geliştirildiğini görüyoruz. Quickshift vites aslında bir çeşit triptonik vites türü ve tasarımında da bazı farklılıklar söz konusu. Quickshift sistemde debriyaj kullanmadan vites değişimi mümkün hale geliyor. Bunun yanı sıra motosikletlerde de Quickshift şanzıman karşımıza çıkabiliyor. 

İki çalışma fonksiyonu bulunan Quickshift sistemde, her iki durumda da vites değiştirme esnasında gaz pedalını serbest bırakmaya ihtiyaç duyulmuyor. Bu sayede size debriyaj ve vites değiştirme fonksiyonlarını otomatikleştirme imkanı sunuyor. Sürüş esnasında Quickshifter ile gazdan ayağınızı çekmeye gerek duymadan ve debriyaj manetini sıkmadan sadece ayağınızla vites değişimi yapabiliyorsunuz. Sonuç olarak hızlı ve sarsıntısız bir şekilde vites değişimini gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.

Quickshift Şanzımanın Faydaları Nelerdir?

quickshift

Yukarıdaki bahsettiğimiz gibi Quickshift şanzıman, sürüş konforunu artıran özelliklere sahip. Özellikle yoğun trafiğin yaşandığı şehir hayatında debriyaj kullanmadan vites değişimi yapabilmek büyük kolaylık sağlıyor. Hem fiziksel olarak işlerinizi kolaylaştırıyor hem de daha az şeye yoğunlaşmanız gerektiği için dikkatinizi yola vermenize yardımcı oluyor. Ayrıca Quickshift sistemde debriyaja basıp vites değiştirmek için harcanan zaman ortadan kalktığı için ani hızlanmalar da mümkün hale geliyor. Quickshift şanzıman tipi bu nedenle yüksek cc’li motosikletlerde de karşımıza çıkıyor. 

MCP Şanzıman Nedir? Öğrenmek için Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here